Vissza az utazásokhoz

Advent Bécsben - Hundertwasser házai

Advent Bécsben - Hundertwasser házai Hundertwasser házai - Városnézés - Karácsonyi vásár

Advent Bécsben - Hundertwasser házai

Egynapos adventi utazásra invitálunk Bécsbe, Hundertwasser-ház- és múzeum látogatással, buszos városnézéssel, gyalogos sétával a belvárosban. Csodáljuk meg az organikus építészet mesterremekeit, majd töltsünk egy hangulatos délutánt az adventi fényekbe öltöző nagyvárosban. 

Utazásunk keretében felkeressük a világhírű Hundertwasser-házat, ahol a falak nem egyenesek, a padló hullámzik, az épület közepéből növények nőnek és a színek mindent dominálnak. Innen a közeli Kunsthauswienbe látogatunk, ahol az állandó kiállítás a híres építész emlékének adózik, miközben belülről láthatjuk a mozaikos díszítést, a mindenfelé kanyargó, mesebeli felületeket, Hundertwasser elméjének sajátos tüneményeit.

A Spittelau szemétégetőt 1988-1997 között Hundertwasser tervei alapján látták el mostani különös, meseszerű külsővel, mely merőben idegennek tűnhet az épület funkciójától. De Hundertwasser ott is tudott nagyot álmodni, ahol más nem.

A létesítmény a környező kerületeket távhővel és forró vízzel látja el, valamint áramot is termel 60.000 lakás számára.
Tarts velünk egy szokatlan, kortárs művészeti utazásra!

Délután gyalogos városnézés keretében megismerkedünk az osztrák főváros néhány titkával, újra felfedezzük a híres épületeket és barangolunk az ismerős utcákon, csodálva a karácsonyi fényeket. Idegenvezetőnk érdekes információkkal teszi látogatásunkat még emlékezetesebbé.

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal. Felszereltség: légkondícionálás, állítható-bővíthető ülések. Felhívjuk a figyelmet, hogy téli időszakban a fagyveszély miatt buszainkon nem üzemel a büfé és a WC.

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva az utazási iroda által. Fix ülőhely megválasztására van lehetőség. Ennek felára 2.000 Ft/fő.


Zárt csoportoknak bármely más napon, és vidéki kiállással is indítunk utakat!

A VÁROSI BELÉPŐ+GÁZOLAJFELÁRAT (5€/fő ) AZ IDEGENVEZETŐ FELSZÁLLÁSKOR SZEDI BE!

Programok

  • Kora reggeli indulás a kívánt felszállási helyről. 
  • Utazás és ismerkedés az elsuhanó tájjal, Ausztriával, Béccsel. 
  • Először a Hundertwasser-lakóházat keressük fel, amely az elmúlt években Bécs egyik legismertebb épületévé vált. Innen átsétálunk a formabontó, fekete-fehér elemeket is felvonultató, mozaikos díszítésű Kunsthauswienbe. Látogatás Hundertwasser múzeumában.
  • Buszos városnézés melynek során nem csupán a jól ismert látnivalókat érintjük, hanem elmegyünk a Spittelauban fekvő szemétégetőig, mely Hunderwasser leghatalmasabb bécsi alkotása. Közben idegenvezetőnk mesél Bécs egyéb érdekességeiről, látnivalóiról. 
  • Fakultatív (kb. másfél órás) városnéző séta idegenvezetőnkkel a belvárosban. Aki csatlakozik, Bécs újabb titkait ismerheti meg, és ötleteket nyerhet, hogy miként tegye teljessé a karácsonyi kirándulást. 
  • Délután szabadidő az osztrák fővárosban, így lehetőség nyílik felkeresni a számtalan vásár egyikét. Nézzük meg a hatalmas vásárt a Városháza előtt, keressünk valami retró ajándékot a szülőknek az Am Hofon, gyűjtsünk bögrét a Karlsplatzon, igyunk egyet búcsúzóul Mária Terézia szobránál!
  • Este indulás vissza Magyarországra

A VÁROSI BELÉPŐ+GÁZOLAJFELÁRAT (5€/fő ) AZ IDEGENVEZETŐ FELSZÁLLÁSKOR SZEDI BE!

Ajánlatkérés:

Advent Bécsben - Hundertwasser házai Hundertwasser házai - Városnézés - Karácsonyi vásár

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: