Vissza az utazásokhoz

Advent Prágában

Advent Prágában

Advent Prágában

Az utazásról

Utazás felső kategóriás autóbusszal.

Programok

1. nap:
Indulás kora reggel - rövid pihenőkkel - utazás Csehországba. Érkezés kora délután Prágába. A délutánt az Óváros nevezetességeinek szenteljük. Sétánkat a Vencel téren kezdjük, majd a Lőportornyot és a Reprezentációs Házat nézzük meg. Az Óváros téren található a város egyik büszkesége, a középkori csillagászati óramű, az Orloj, az Óvárosi Városháza és Husz János szobra. Az óra minden egész órában apostolszobrokkal és harangjátékkal örvendezteti a járókelőket. A tér ékességeként itt áll a Tyn templom, amely aszimmetrikus homlokzatával adja a tér egységes képét. A szabadprogram során elvegyülhetünk az Óváros téren található adventi vásárban. Miután közösen elsétáltunk a közeli Zsidónegyedbe, az est hátralévő részében megvásárolhatjuk a családnak szánt ajándékokat és élvezhetjük a helyi ételek és italok fenséges ízét. Este elfoglaljuk a szállást.

2. nap:
Reggeli után vár ránk a Hradzsin, a prágai vár. Sétánkat a Strahov kolostornál kezdjük, majd elsétálunk a Lorettói Szűz Mária templomhoz, és a Cernín-palotához. Miután az Érseki és a Schwarzenberg Palota mellett elhaladtunk, eljutunk a gótikus Szent Vitus székesegyházhoz, amelynek a tornyából csodás kilátás nyílik a városra. Közös sétánkat a Károly-hídon zárjuk. Délután önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt, ahol a Szent Miklós templomra, a Wallenstein-palotára, az Olasz és Jan Neruda-ról elnevezett utcára hívnánk fel a figyelmet. Szép időben érdemes ellátogatni a Kampa-szigetre is, amelyet Prága Velencéjének is neveznek. Este fakultatív 3 fogásos sörvacsora egy hangulatos prágai étteremben. A vacsora után lehetőségünk lesz sétálgatni az adventi fényekkel kivilágított prágai utcákon, vásárlási lehetőség az adventi vásárok valamelyikén.

3. nap:
Reggeli után szabadprogram illetve időjárástól függően fakultatív egy órás hajókázás a Moldván. Majd tovább fokozzuk az élvezeteket, s egy kóstolóval egybekötött fakultatív gyárlátogatást teszünk a Staropramen sörgyárban, majd kora délután búcsúzunk Prágától. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

A szállásról

3 csillagos szállodában

Az elhelyezésről

2 ágyas, fürdőszobás szobákban. 1 illetve 3 ágyas szobák is foglalhatók

Az ellátásról

Büféreggeli
Felár ellenében menüvacsora

Ajánlatkérés:

Advent Prágában

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: