Vissza az utazásokhoz

Advent Prágában

Advent Prágában

Advent Prágában

Prága nagyon szép város. Nem csak Európa, hanem a világ egyik legszebb fővárosa, csupa hangulat, csupa kedély, csupa báj. Fedezzük fel együtt az adventi fényekben pompázó Prága gyöngyszemeit, ne hagyja ki!
Ha az Adventet Prágában szeretné tölteni, biztos lehet benne, hogy nagyon jól fogja érezni magát. Prága nem csak karácsony napján csodálatos, már november közepétől ünnepi légkört áraszt, néhány üzlet még ennél is korábban. Az utcák színes fényekben pompáznak, a gyönyörű kirakatok a boltokba csábítják a vásárlókat, megnyitnak a karácsonyi vásárok és minden nagyobb téren karácsonyfa magasodik. Ez a varázslatos karácsonyi hangulat egészen december végéig kitart, szilveszter napjáig.

Az utazásról

Utazás felső kategóriás autóbusszal.

Programok

1. nap:
Indulás kora reggel - rövid pihenőkkel - utazás Csehországba. Érkezés kora délután Prágába. A délutánt az Óváros nevezetességeinek szenteljük. Sétánkat a Vencel téren kezdjük, majd a Lőportornyot és a Reprezentációs Házat nézzük meg. Az Óváros téren található a város egyik büszkesége, a középkori csillagászati óramű, az Orloj, az Óvárosi Városháza és Husz János szobra. Az óra minden egész órában apostolszobrokkal és harangjátékkal örvendezteti a járókelőket. A tér ékességeként itt áll a Tyn templom, amely aszimmetrikus homlokzatával adja a tér egységes képét. A szabadprogram során elvegyülhetünk az Óváros téren található adventi vásárban. Miután közösen elsétáltunk a közeli Zsidónegyedbe, az est hátralévő részében megvásárolhatjuk a családnak szánt ajándékokat és élvezhetjük a helyi ételek és italok fenséges ízét. Este elfoglaljuk a szállást.

2. nap:
Reggeli után vár ránk a Hradzsin, a prágai vár. Sétánkat a Strahov kolostornál kezdjük, majd elsétálunk a Lorettói Szűz Mária templomhoz, és a Cernín-palotához. Miután az Érseki és a Schwarzenberg Palota mellett elhaladtunk, eljutunk a gótikus Szent Vitus székesegyházhoz, amelynek a tornyából csodás kilátás nyílik a városra. Közös sétánkat a Károly-hídon zárjuk. Délután önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt, ahol a Szent Miklós templomra, a Wallenstein-palotára, az Olasz és Jan Neruda-ról elnevezett utcára hívnánk fel a figyelmet. Szép időben érdemes ellátogatni a Kampa-szigetre is, amelyet Prága Velencéjének is neveznek. Este fakultatív 3 fogásos sörvacsora egy hangulatos prágai étteremben. A vacsora után lehetőségünk lesz sétálgatni az adventi fényekkel kivilágított prágai utcákon, vásárlási lehetőség az adventi vásárok valamelyikén.

3. nap:
Reggeli után szabadprogram illetve időjárástól függően fakultatív egy órás hajókázás a Moldván. Majd tovább fokozzuk az élvezeteket, s egy kóstolóval egybekötött fakultatív gyárlátogatást teszünk a Staropramen sörgyárban, majd kora délután búcsúzunk Prágától. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

A szállásról

3 csillagos szállodában

Az elhelyezésről

2 ágyas, fürdőszobás szobákban. 1 illetve 3 ágyas szobák is foglalhatók

Az ellátásról

Büféreggeli
Felár ellenében menüvacsora

Ajánlatkérés:

Advent Prágában

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: