Vissza az utazásokhoz

Tavaszi Benelux körutazás

Tavaszi Benelux körutazás

Tavaszi Benelux körutazás

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal.

Programok

1. nap:
Indulás a kora reggeli órákban. Egész napos utazás rövid pihenőkkel. Útközben megállunk egy rövid városnézésre a Duna gyöngyszemének is nevezett Passau-ban. Késő esti érkezés a Metz környéki tranzitszállásra.

2. nap:
Reggeli után továbbutazunk. Délelőtt Luxemburg nagyhercegségében teszünk sétát. Luxemburg egy mesekönyvbe illő szépség. Az ezer éves város felkerült az UNESCO listájára. Kontinensünkön alig van ország, ahol ilyen talpalatnyi területen ilyen sok kultúra találkozna, keveredne. Napunk folytatásaként útba ejtjük a waterloo-i csata emlékművét. Ma a waterloo-i csata helyén emlékmű és múzeum áll, amit évente körülbelül fél millióan látogatnak. A múzeum közelében lévő házak megőrizték autentikus mivoltukat és a vendéglők, a falusi turizmus jegyében, a környékre jellemző régi használati tárgyakkal vannak díszítve. Délután városnézés Brüsszelben (Grand Place, Manneken Pis, Ízek utcája, stb.) A Grand Place-t Európa egyik legszebb terének tartják, pompásan díszített céhes házak dicsőítik Flandria egykori gazdagságát (gótikus városháza, a Király Háza, Tőzsdepalota, Szt. Miklós Templom). Elfoglaljuk a Brüsszel környéki szállásunkat.

3. nap: Reggeli után fakultatív egész napos buszos kirándulás Belgium két gyöngyszemébe. Elsőként Gent városát tekintjük meg. Gent szépen megmaradt nevezetességei közül csak néhány: a Sint-Baafskathedrale gótikus katedrális vörös téglából (rengeteg műkincset őriznek itt), a Városháza gazdagon díszített, gótikus homlokzattal, a s’Gravensteen vár: a flandriai grófok várkastélya, a Szt Miklós templom. A folyón hajókázva, vagy a parton sétálva gyönyörködhetünk a Lys partjain sorakozó, XVI-XVII sz-i házakban (szabad hajósok háza, gabonamérők háza, vámház, stb).Továbbutazunk Bruges-be. Bruges csatornái, folyóvize behálózza a várost, melynek tökéletes egységben megmaradt a középkori városmagja. Hajókázás közben és sétánk során megnéztük Belgium legrégebbi téglatemplomát: a Sint Salvator-t, a gótikus Notre-Dame-t (itt látható Michelangelo fehér márvány Madonnája), a gótikus Városházát (homlokzatán flandriai grófok szobrával), mellette a reneszánsz homlokzatú Szent Vér-kápolnát (fő kincse: néhány csöpp Krisztus véréből, melyet hetente egyszer megmutatnak a híveknek is), a Szent Erzsébet - begina házakat, s megannyi csodás kereskedőházat és palotát. A kirándulást igénybe nem vevőknek egész napos szabad program Brüsszelben. Visszautazás Brüsszel környéki szállásunkra.

4. nap: Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és elutazunk Hollandiába. Egész napos városnézés Amszterdamban. Séta a városban (Dam, Damrak, Világháborús emlékmű, Oude Kerk), rövid szabadidővel. Felkeressük a Coster gyémántcsiszoló üzemet, majd ezt követően fakultatív sétahajókázás a grachtokon. Elfoglaljuk Amszterdam környéki szállásunkat.

5. nap: Reggeli után fakultatív egész napos buszos kirándulás Volendamba és Keukenhofba. Volendam lakói főleg halászattal foglalkoznak. Útközben megállunk egy sajt-, és egy fapapucsüzemnél. Ezt követően látogatást teszünk a fantasztikus keukenhofi virágparkban, ahol tavasszal több millió virág nyílik. A kirándulást igénybe nem vevőknek szabadprogram Amszterdamban (javaslat: Rijks és/vagy a Van Gogh múzeum, Anna Frank háza, Rembrandt-ház). Elutazunk Köln környéki tranzitszállásunkra, ahova késő este érkezünk.

6. nap: Reggeli után indulás haza, egész napos utazás rövid pihenőkkel. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

A szállásról

Középkategóriájú szállodában.

Az elhelyezésről

Kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Az ellátásról

Reggeli.

Ajánlatkérés:

Tavaszi Benelux körutazás

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: