Vissza az utazásokhoz

Toszkána világa: Firenze, Padova, Cinque Terre

Toszkána világa: Firenze, Padova, Cinque Terre

Toszkána világa: Firenze, Padova, Cinque Terre

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal.

Programok

1. nap: Kora reggeli indulás. Utazás pihenőkkel. Késő délután Padova-ba érkezünk. Megtekintjük a zarándokhelyként is jegyzett Szt. Antal Bazilikát (középkori freskók), a várostornyot ill. a  XIII. sz-i törvényszéki palotát (kívülről). Elfoglaljuk a szálláshelyünket Padova környékén.

2. nap: Reggeli után továbbutazunk. Egész napos városnézést teszünk a reneszánsz bölcsőjeként számon tartott toszkán fővárosban, Firenze-ben (zöld-fehér márványborítású dóm; Uffizi képtár, ahol Michelangelo, Leonardo és Botticelli több száz híres képe és szobra található; Pitti palota és óriási parkja; Galleria dell’Accademia: Dávid szobor; az ékszerboltokkal beépített Ponte Vecchio). Félnapos városnézés helyi idegenvezető segítségével. A képtárakat belülről egyénileg lehet megtekinteni. Elfoglaljuk a mai szállásunkat a híres fürdővárosban, Montecatini Terme-ben.

3. nap: Reggelit követően kezdetét veszi első igazi toszkán napunk. A világhírű Pisa-ban ellátogatunk a Csodák Terére, amelynek legnagyobb látványossága a katedrálissal és a keresztelő kápolnával gyönyörű egységet alkotó Ferde torony. Következő programunkon, Carrara-ban, a még ma is működő márványbányákban megnézhetjük és megtapinthatjuk a középkori mesterek által használt igazi hófehér márványt. A napunkat Lucca-ban fejezzük be. A középkori várfal által körülvett központot tekintjük meg Puccini szülővárosában. Visszatérünk a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli után sétát teszünk egy tipikus olasz kisvárosban. San Gimignano a tornyok városa, a dombtetőn épült középkori város rengeteg tornya már messziről látszik. Ezt követően Siena-ba kirándulunk. Városnézésünk során megtekintjük a legyező alakú főteret, mely híres nyári lovasjátékok színtere (Palio) és lélegzetelállító márvány dómját. Visszautazunk a szálláshelyünkre.

5. nap: Reggeli után La Spezia-ba utazunk, ahol hajóra szállunk Cinque Terre felé. A festői Cinque Terre területét tulajdonképpen öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti park felfedezése során Riomaggiore városából végigsétálunk a híres Via dell’Amore útján Manarola-ba, ahonnan gyönyörködhetünk a csodálatos panorámában, majd hajókirándulásunk alkalmával a meredek sziklaszirtekre épült festői kis halászfalvakat fedezhetjük fel. Monterosso bájos kisvárosában rövid szabadidő, majd visszautazás La Spezia kikötőjébe.

6. nap:
Korai reggelit követően elhagyjuk a szállást és elindulunk hazafele. Útközben látogatást teszünk Postojna csodálatos cseppkőbarlangjában, ami méltán tette világhírűvé e kicsiny települést. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

A szállásról

1 éj Padova környéki; 4 éj Montecatini környéki középkategóriájú szállodában.

Az ellátásról

Reggeli.

Félpanzió igényelhető.

Ajánlatkérés:

Toszkána világa: Firenze, Padova, Cinque Terre

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: