Vissza a programokhoz

Gaya sziget- és dzsungeltúra

Gaya sziget- és dzsungeltúra

Gaya sziget- és dzsungeltúra

A borneói esőerdők érintetlen világát lehet megcsodálni a Tunku Abdul Rahman Nemzeti Parkban, amelynek szárazföldi része öt, korallszirtek övezte csodás szigetből áll.

A nemzeti park összterülete mintegy 49 km2, s ennek a kétharmada tenger. A szigetek név szerint Pulau Gaya, Pulau Manukan, Pulau Mamutik, Pulau Sapi és Pulau Sulug Kota Kinabaluval szemben, Borneó partjaitól mindössze 3-8 km-re fekszenek.

A teljességgel érintetlen természeti környezet, a kristálytiszta víz, a parthoz való közelség nagy vonzerőt gyakorol a búvárkodókra és a természetszeretőkre.

A szigetek legnagyobbika a Gaya-sziget (Pulau Gaya), amelyet szűz esőerdők, csodás mangrove-ligetek és érdekesebbnél érdekesebb tengerparti növények borítanak. A helyi változatos vadvilág is sokakat csábít: találkozni itt hosszú farkú makákóval, vaddisznóval, tobzoskával, mókussal éppúgy, mint varánusszal. Az itt élő madárvilág is rendkívül gazdag: akad szarvcsőrű madár, fehér hasú halászsas, jégmadár és zománcos mézmadár, hogy csak néhányat említsünk a nagy bőségből. A kirándulás keretében ennek az izgalmas világnak egy szeletét fedezzük fel.

Kis hajókkal Gaya szigetére utazunk (a hajóút kb. 15 perc), ahol egy izgalmas, vezetett gyalogtúra során a helyi vadvilágot alaposan ismerő idegenvezető segítségével ismerkedünk a helyi flórával és faunával. A part mentén haladó gyalogos túra kb. másfél órás, és alkalmat ad a sziget vegetációjának alapos felfedezésére: egyebek közt a mangrove-erdőben futkosó ritka kétéltű halakat is megcsodálhatják a résztvevők.

A túra után barbecue ebéd következik Sapi szigetén, mely Gaya délnyugati csücskének szomszédságában fekszik. Délután szabad program keretében ki-ki kedvére élvezheti a tengert: úszhat, napozhat és búvárkodhat az áttetsző vízben.

A kirándulást nem javasoljuk azoknak a vendégeknek, akiknek mozgásproblémájuk van vagy hajlamosak a tengeribetegségre. Kényelmes lábbeli és laza, sportos öltözet viselete javasolt. Fürdőruha, törülköző, napszemüveg és napkrém is fontos kellékei a kirándulásnak. A program étkezést is tartalmaz (barbecue ebéd).

Típusa

Dzsungel túra, Egyéb természeti érték, Érdemes megnézni, Hajókirándulás, Nemzeti park

Úticélok:

Malajzia, Tunku Abdul => Rahman => Gaya => Sapi

Ajánlott életkorok

kisiskolás (6-10 év), felsős (10-15 év), ifjúsági (15-18 év) és felnőtt (18-65 év)

Ajánlatkérés:

Gaya sziget- és dzsungeltúra

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: