Vissza a programokhoz

Kétnapos Szahara

Kétnapos Szahara

Kétnapos Szahara

1.nap:
Korai indulás a szálloda elől légkondicionált autóbusszal. Első állomásként El Jem-ben a világ harmadik legnagyobb amfiteátrumát tekintik meg, melyet a III. században építettek a rómaiak. Változatos tájakon haladva Sfax és Gabes városok érintésével jutnak el Matmatába. Ez a kopárságában is egzotikus vidék és környéke volt a forgatási helyszíne számos hollywood-i szuperprodukciónak: pl. A csillagok háborújának és Az angol betegnek is. Ebéd után keresik fel a közelben fekvő ősi berber lakásokat, a föld alá épült világhírű troglodytákat. Felejthetetlen élmény látni a hőség és az ellenség távoltartására épült és ma is lakott otthonokat. El Hammán keresztül utaznak tovább Kebili oázisba, majd tovább délnek igazi sivatagi tájakra érve. Douz oázisában fakultatív módon tevegelni is lehet. Ezt az élményt nem szabad kihagyni! Vacsora és szállás egy háromcsillagos szállodában.

2.nap:

Korai ébresztő, majd reggeli után indulás a Chott El Jerid kiszáradt sóstón keresztül Touzeur felé. Útközben megtekinthetik a varázslatos napfelkeltét. Két kiváló fakultatív program is igénybe vehető ezután. Tozeurban lovaskocsival fedezhetőek fel a helyi datolyaültetvények és pálmaligetek. Ezután Land Rover terepjárókkal lehet az Atlasz-hegység lenyűgöző tájait bejárni. A foszfátvidékeken át Gafsa irányába folytatódik az út. Itt fogyasztják el az ebédet, majd Kairouan az iszlám negyedik szent városa jelenti a túra utolsó úti célját. A híres, kézzel készülő szőnyegekkel és készítésükkel ismerkednek meg, sőt megvásárlásukra is adódik lehetőség. A szállodákba vacsora előtt érkeznek vissza.

Típusa

Egyéb természeti érték, Egyházi építészet, Emlékház, emlékhely, Érdemes megnézni, Kirándulás, Műemlék, Történelmi, helytörténeti, Városnézés, Világi építészet

Úticélok:

Tunézia, El Jem => Matmata => Chott El Jerid => Touzeur => Gafsa => Kairouan

Ajánlott életkor

Ajánlatkérés:

Kétnapos Szahara

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: