Vissza a programokhoz

Tasman erszényesek nyomában

Tasman erszényesek nyomában

Tasman erszényesek nyomában

A vadasparkban megleshetjük a tasmán ördögöket, a koalákat és a vombatokat.

Érdekesség!

Tasman ördög: Az erszényes ördög vagy más néven tasman ördög vagy tasmaniai ördög (Sarcophilus harrisii) az emlősök (Mammalia) osztályának az erszényes ragadozók (Dasyuromorphia) rendjéhez, ezen belül az erszényesnyestfélék (Dasyuridae) családjához tartozó faj.

Koala maci: A koala (Phascolarctos cinereus) Ausztráliában honos erszényes, növényevő állat, az koalafélék (Phascolarctidae) családjának egyedüli élő képviselője. A koala szó a katang benszülött nép nyelvéből származik, jelentése „nem ivó”. A név nem teljesen találó, bár tényleg keveset isznak. A „koalamedve” megnevezés helytelen, mivel a koalák nem tagjai a medvék családjának. A tudományos neve görögül "erszényes medvét" jelent, mivel az első telepesek helyi medvefajnak gondolták a fura állatot.

Vombat: A vombat vagy más néven csupaszorrú vombat (Vombatus ursinus) erszényes alosztályába és a vombatfélék (Vombatidae) családjába tartozó faj.Ausztrália és Tasmánia nagyobb erdőségeinek lakói.

Típusa

Állat- és növénykert, Kirándulás

Úticél:

Ausztrália, Cradle Mountain Tasmánia

Ajánlott életkorok

mindenkinek, kivéve felnőtt (18-65 év)

Ajánlatkérés:

Tasman erszényesek nyomában

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: