Vissza az utazásokhoz

Adventi fények Grazban

Adventi fények Grazban

Adventi fények Grazban

Programok

Indulás a választott felszállási helyről a kora reggeli órákban. Érkezés Grazba, ahol a belváros nevezetességeit keressük fel idegenvezetőnk segítségével. A város különlegessége ilyenkor az 50 tonna jégből faragott Adventi Betlehem, de a Városházán látható hatalmas kalendáriumot is érdemes megtekinteni. Az óváros valamennyi nagyobb terén adventi vásárok várják az érdeklődőket. Karácsonyfadíszek, kézműves alkotások és különleges ajándékok közül válogathatnak, a vásárt pedig belengi a karácsonyi sütemények és regionális finomságok, valamint a gőzölgő forralt bor, a gyümölcsbor és a puncs édeskés illata. 

Az Óratorony harangjátéka alatt az épület oromzatán egy fából készült párocska táncol. A végén előbukkan egy aranykakas is, ami három szólamban kukorékol. 
Siklóval lehetőség nyílik felmenni a Várhegyre is. A pálya emelkedése 61%-os, amelyet mintegy 4 perc alatt gyűr le a sikló. 2004 óta a sikló kocsijainak teteje üvegezettek, így a rövid utazás alatt is szép kilátás nyílik az óvárosra.

Délután elhagyjuk Graz-ot és néhány kilométer után megérkezünk a Zotter csokoládégyárhoz, mely páratlan a maga nemében, itt nem csak vásárlókra gondolnak, hanem a látogatókra is. Kis kóstoló után lehetőségünk van a gyár mintaboltjában vásárolni az édes finomságokat, majd késő délután hazaindulunk. Budapestre a késő éjszakai órákban érkezünk vissza.

 

Utazás:

Felsőkategóriás autóbusszal

Ajánlatkérés:

Adventi fények Grazban

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

Graz térkép