Vissza az utazásokhoz

Advent Krakkóban és Zakopaneban 3 nap/2 éj

Advent Krakkóban és Zakopaneban 3 nap/2 éj

Advent Krakkóban és Zakopaneban 3 nap/2 éj

Az utazásról

autóbusszal

Programok

1. nap : KRAKKÓ

Indulás a megadott időpontban a megadott helyszínről. Utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Érkezés Krakkóba, ahol városnézés keretében megtekintjük a Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, FIórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. Szabadidő a fahéj illatú, karácsonyi díszbe öltözött belvárosban, kellemes séta a karácsonyi vásári forgatagban. Szállás, vacsora Krakkóban.

2.nap: ZAKOPANE

Reggeli után továbbutazunk Zakopaneba. Séta az üdülőparadicsom sétálóutcáján ahol megtekintjük a gorál népcsoport díszes faházait, és templomát. Majd fogaskerekűvel feljuthatunk a Gubalowka hegyre (1128m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Itt már megkóstolhatjuk a helyi ínyenc ízeket (faszénen sült húsok, kolbász hurka stb). Ezt követően vásárlási lehetőség a piacon és a sétálóutcában.  (helyi kézműves termékek, jó minőségű bőráruk, fafaragványok, füstölt házi sajtok minden formában, és ízesítésben, karácsonyi ajándékok, bőr papucsok, sapkák, gyapjú kesztyűk stb).  Érdemes felkeresni a helyi specialitásokat kínáló hangulatos éttermeket is!

Fakultatív programlehetőség:

Látogatás sajtkészítő műhelyben

Szervezett formában válik lehetségessé a bacówka (azaz a sajtkészítő műhely) látogatás. A bacówkában a sajtmester hagyományos módszerekkel, kizárólag két keze munkájával állítja elő a juhsajtot, és füstöli szabad tűz fölött! Megtekintjük a sajtkészítés folyamatát, közben szakszerű magyarázatot is kapunk a készítés minden lépéséről. A program magában foglalja a kóstolást is.

vagy 

- termálfürdőzés (egyénileg)

A Term Gorjacy Potok komplexum összesen 22 db, 34-40 °C –os, termálvízzel töltött kültéri medencéből áll, amelyek tökéletes kikapcsolódást biztosítanak mindenki számára. A Gorujemy Potok-i ásványvizes fürdő pozitívan hat a közérzetre és javítja a lelki komfortérzetet. Ezért a termálvizek kiváló terápiás és rehabilitációs szerek.

 

3. nap: ZAKOPANE, HAZAUTAZÁS

Szabadprogram. 

Fakultatív programlehetőségek :

- lovasszánozás Zakopane-ban  (hó esetén)

Varázslatos érzés suhanni a szánnal a Zakopane környéki kanyargós ösvényeken, gyönyörködni a Tátrában, a lovak patkóinak ütemes léptét elnyelő hóban és a csengők csilingelésében. Aki egyszer kipróbálja, annak felejthetetlen élményben lesz része. Hó hiányában lovaskocsikázás a program!

- kirándulás felvonóval a Kasprowy csúcsra

Zakopane legnépszerűbb attrakciója, a Nyugati-Tátra főgerincén magasodó Kasprowy Wierch (magyar nevén Gáspár-csúcs), melynek tetejére nagykabinos felvonó, azaz a lanovka viszi fel a turistákat az 1987 méteres csúcs alá.  Kényelmesen, 20 perc alatt fent lehetünk a tátrai csúcsok magashegységi világában, élvezve a páratlan panorámát a Lengyel-Tátra vonulataira.  Nagy népszerűsége miatt azonban rendszeresen hatalmas sorok alakulnak ki az indító állomáson, ezért előzetes jegyfoglalás szükséges!

Indulás haza késő délután, visszaérkezés a kiindulási helyre az éjféli órákban.

 

 

A szállásról

3 csillagos szállodában Zakopane külvárosában

Az elhelyezésről

2 ágyas, pótágyazható szobákban, egyágyas szoba kérhető

Az ellátásról

reggeli, fakultatív vacsora

Ajánlatkérés:

Advent Krakkóban és Zakopaneban 3 nap/2 éj

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram