Vissza az utazásokhoz

Bajorország és Salzburg a Müncheni Sörfesztivál idején

Bajorország és Salzburg a Müncheni Sörfesztivál idején Sramlizene és felejthetetlen élmények találkozása

Bajorország és Salzburg a Müncheni Sörfesztivál idején

 

Kulturális kíváncsiságunkat Melkben, a benedekrendi apátságban, majd Salzburgban csillapíthatjuk, de tartunk egy kis körsétát München belvárosában is. 

Mivel utazásunk a híres Oktoberfest idején indul, a fesztivál színes forgatagában, kiváló bajor sörök élvezete közben megismerkedhetnek a Müncheni Sörfesztivál hagyományaival, ahol a hangulatról sramlizene, literes korsók koccanása, ízletes grillkolbászok és egészben sült ökrök illata gondoskodik. 

A föld alá betekintve interaktív kalandban lehet részünk a berchtesgadeni sóbányában, majd innen a közeli Sasfészekbe - Hitler egykori nyaralójába - látogatunk, hogy 1834 méter magasságban pazar látványban részesülhessünk. 

 

Programok

1. nap:

Indulás kora reggeli órákban. Folyamatos utazás, pihenőkkel. Első megállónk a már messziről látható, wachaui kultúrtáj egyik leglátványosabb nevezetessége a melki apátság, mely az UNESCO világörökség része. Kolostori könyvtárával, hatalmas angol parkjával és páratlan panorámájával világhírű.
Továbbutazás Salzburgig. E város adott otthont Mozartnak és a megtörhetetlen von Trapp családnak. Ma a világ minden tájáról sereglenek ide a látogatók a fényűző pompa és bensőségesség sajátos keveréke miatt. A csoportkísérő a városban megmutatja a főbb nevezetességeket (Residenzplatz: Hercegségi Palota, Harangjáték, Ferences templom, Székesegyház, Mozart szülőháza). 

Fakultatív programajánlatunk: Hohensalzburg, a várost őrző erődítmény (Festung Hohensalzburg). A várat nem csak a gyönyörű panoráma, de a belső hercegi termek, a vártömlöc és a kínzókamra miatt is ajánlatos felkeresni. A várba csoportkísérőnkkel, kötélvasúton megyünk fel és magyar nyelvű audioguide segítségével járjuk be a termeket.

Az esti órákban búcsút veszünk Salzburgtól és továbbutazunk Salzburg környéki szálláshelyünkre, vacsora. 

2. nap:

Reggeli után utazás Münchenbe, ahol első kulturális programként idegenvezetőnk bemutatja a belváros főbb látnivalóit: Kaufinger Str., Viktualienmarkt, Hofbrauhaus, Királyi Palota, Maximilianeum, Régi Városháza, Deutschesmuseum, Izar Tor, stb…

Utazásunk következő állomásként megtekintjük a Marienplatz-on a városháza épületében a gyönyörű, százéves harangjátékot, mely mindennap 11 órakor és délben szólal meg. Ilyenkor több száz, ezer ember gyülekezik a torony előtt, hogy meghallgassa a harangjátékot és megnézze a 32 ember nagyságú figurát, amelyek a német történelem fontos eseményeit ábrázolják.

Következő állomásunk a Theresien Platz, ahol részt veszünk a világ legnagyobb sörfesztiválján. Délután szabadidő, majd indulás busszal a Salzburg környéki szálláshelyünkre 18 körül, majd vacsora. 

3. nap:

Reggeli után először a berchtesgadeni sóbányába látogatunk, ahol 1517 óta megszakítás nélkül folyik a fehér arany kitermelése. És ugyanitt működik 2007 óta a világ egyik leginnovatívabb bemutató bányaüzeme! A SalzZeitReise (sós időutazás) elnevezésű élményvezetés izgalmas kirándulásra invitál a hegy és a bánya belsejébe. Indulás előtt minden látogatónak védőoverállt kell húznia, mert a föld alatt állandóan +12°C a hőmérséklet. A kereken egy órás idegenvezetés közben a kisvonat 1400 métert tesz meg. A bányalátogatás legfőbb attrakciói a 36 m hosszú bányász csúszda, a csónakázás a földalatti sós tavon és a sókatedrális.

Összesen mintegy 6000 m² -nyi területen lenyűgöző multimédiás installációk kínálnak felejthetetlen élményt kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

A föld mélyéből a hegy tetejére indulunk Hitler Sasfészkébe, ahol ízelítőt kaphatunk a hitleri propagandából és valóságból is. Speciális autóbuszokkal kanyargunk fel 1500 m magasra, ahonnan aranylifttel juthatunk fel az amerikaiak által elnevezett Sasfészek szívébe, mely ma vendéglőként üzemel. Megtekintjük Éva Braun egykori szobáját is. Szép időben páratlan kilátás nyílik például Salzburgra és a Königsee-re. (Kedvezőtlen időjárás esetén a program módosul) 15 óra felé hazaindulás. 

Érkezés Magyarországra a késő esti órákban

 

A programok sorrendje változhat. A változás jogát fenntartjuk!

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:

Salzburg környékén vendégszerető, muskátlis panzióban, 2 ágyas saját fürdőszobás szobákban. Egy- és háromágyas szobák igényelhetők. 

Ellátás:

reggeli (félpanzió igényelhető)

 

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva az utazási iroda által. Az ezzel kapcsolatos kéréseknek az iroda igyekszik eleget tenni, de azok teljesítésére garanciát nem tud vállalni. Fix ülőhely megválasztására felár ellenében van lehetőség.  

 

Ajánlatkérés:

Bajorország és Salzburg a Müncheni Sörfesztivál idején Sramlizene és felejthetetlen élmények találkozása

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

München térkép