Vissza az utazásokhoz

Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken

Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken Ausztria, salzkammerguti tóvidéken

Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken

Ausztria és Németország határában van egy mesés régió, amelyből Felső-Ausztria, Salzburg és Stájerország is magáénak mondhat egy-egy szeletet. Tartson velünk és fedezze fel e gyönyörű tájegység, Salzkammergut nevezetességeit, melybe beletartoznak a bájos városok és lélegzetelállító természeti kincsek is!

Az utazásról

felsőkategóriás autóbusszal

Programok

1. NAP: MELKI APÁTSÁG

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megbeszélt helyen és időpontban, ahonnan a TravelOrigo kényelmes autóbuszaival meg is kezdjük utunkat Salzburg felé. Útközben kisebb pihenőket tartunk, míg meg nem érkezünk első nagyobb megállónkhoz, a Melk városában található bencés rendi apátsághoz. Itt végigsétálunk a ma is működő apátság termein, melyek értékes régiségeket sorakoztatnak fel, megtekintjük a mintegy százezer kötetet őrző könyvtárat, a csodás barokk templomot és a hozzá tartozó kertet.

Ezután folytatjuk utunkat Salzburg felé, ahol a város környékén fekvő szálláshelyünkön az elkövetkezendő három éjszakát töltjük el.


2. NAP: BERCHTESGADEN, A „HITLERI SASFÉSZEK”, KÖNIGSEE

Reggeli után Németország felé vesszük az irányt, ahol a csodás Berchtesgaden–Königsee vidékén töltjük el tartalmas programokkal az egész napot. Berchtesgadenben elsőként egy snapszfőzdét látogatunk meg, hogy egy tipikus helyi „pálinkakóstolón” vegyünk részt. A helyi snapszkülönlegességek mellett más neves alkoholfajtákat is megízlelhetünk.

Ezután Hitler egykori sasfészkét nézzük meg az Obersalz hegyen, ahol a hitleri propagandába és valóságba kapunk betekintést. A hegyet speciális autóbuszokkal lehet megközelíteni, majd a Sasfészek szívébe aranylifttel jutunk fel. A hely ma vendéglőként üzemel, de megtekintjük itt Éva Braun egykori szobáját is. Szép időben páratlan kilátás nyílik többek között Salzburgra és a Königsee-re. (rossz idő esetén a programváltozás jogát fenntartjuk)


FAKULTATÍV PROGRAMAJÁNLAT

Hajózás a Königssee-n: A csúcsról visszatérve hajózáson vehet részt a Királyok taván. Miközben az elektromos csónakok hangtalanul siklanak a vizen, az utazás egyik fő attrakciójaként az Echowand-ot, vagyis a visszhangfalról visszaverődő trombitaszót is meghallgatjuk. Érintjük a mesék világát idéző St. Bartholoma-félszigetet is, ahol érdemes megkóstolni a tó egyetlen halásza által kifogott füstölt pisztrángot.

A napot a Berchtesgaden-i sóbánya látogatásával és hajózással zárjuk - itt akár egy óriási facsúszdán is lecsúszhatunk, amit a bányászok közlekedési eszközként használnak. Aki nem szeretne a föld alá menni, Berchtesgaden szépséges faluját is felfedezheti.

Este visszatérünk szálláshelyünkre.


3. NAP: HALLSTATT, BAD ISCHL, ST. WOLFGANG

Reggeli után Hallstattba látogatunk, melynek jellegzetessége, hogy fecskefészekszerűen simul bele az őt átölelő hegyoldalba. Kirándulóhajónkról nagyszerű látvány tárul elénk az egymásba épülő házakra és az aprócska kertekre - nem is beszélve a városka parányi hegyi temetőjéről és a híres csontkápolnáról.

Ezt követően Bad Ischlbe, a neves fürdővárosba érkezünk, ahová Ferenc József hatvan nyáron keresztül minden évben visszatért. Felkeressük a császári vadászkastélyt és az egykori királyi cukrászdában megízleljük udvarának különleges süteményeit is. Jó idő esetén 1540 m magasra, a Katrin Almra is felmegyünk, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk Bad Ischlre és a közeli Dachstein hegycsúcsaira.

Következő állomásunk a salzkammerguti tavak gyöngyszeme, a különös hangulatú, bájos városka, Saint Wolfgang, ahol a mesébe illő kegytemplom gótikus és barokk oltára kihagyhatatlan nevezetesség.
A tartalmas nap végén visszatérünk szálláshelyünkre.


4. NAP: SALZBURG

Mielőtt Magyarország felé vennénk az irányt, idegenvezetőnk Salzburgban kalauzolja el kedves utasainkat. A Mozart-városban felfedezzük a Mirabell-kertet, Mozart szülő- és lakóházát, és a világörökség részeként számontartott salzburgi óvárost. A sok látnivaló után barangoljunk még egy kicsit az ódon utcákon, kóstoljuk meg a Fürst cukrász által készített eredeti Mozart-golyót, vagy igyunk egy finom feketét „Mozarték” kedvelt kávéházában.

Salzburgi kalandunk után hazaindulunk, a felszállási helyekre pedig az esti órákban érkezünk meg.

A szállásról

Tipikus osztrák panzióban, Salzburg közelében

Az elhelyezésről

kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. Háromágyas és egyágyas szoba igényelhető

Az ellátásról

Reggelis ellátással 
Vacsora igényelhető.

Ajánlatkérés:

Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken Ausztria, salzkammerguti tóvidéken

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

Salzburg térkép