Vissza az utazásokhoz

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással Szlovák-lengyel élmények

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással

A természet adta szabadság érzését semmi más nem tudja helyettesíteni. Főleg akkor nem, ha vízen ringatózva élvezhetjük a vadregényes táj adta nyugalmat. Ezt kombináljuk most a Magyarországhoz közel eső szlovák és a lengyel területeken fellelhető kulturális, gasztronómiai és történelmi látnivalókkal, hogy komplex élményekkel feltöltődve térhessen haza két napos kirándulásunkról.

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal

Programok

1. NAP: ÁRVA VÁRA, ZAKOPANE, GUBALOWKA-HEGY

Kora reggel indulunk el Szlovákia felé, az úton rövid pihenőket tartva.

Az első megállónk a több magyar király tulajdonában is megfordult Árva vára, melyet egy hegyorom tetejére építettek. A látogatók megcsodálhatják a barokk kápolna oltárát, a képgalériát, a lovagtermet, a fegyvertárat, értékes néprajzi és régészeti leleteket, a korabeli szobák bútorait és a gyűjteményes kiállítást. A kastélyba történő feljutás fáradságáért a fellegvár és az onnan nyíló  fenséges kilátás kárpótol majd.

Délután Zakopane, a Magas-Tátra lengyel oldalának fővárosa felé indulunk tovább. A hangulatos, gorál stílusban épült házak között sétálgatva megkóstolhatjuk messze földön híres helyi sajtféleségeket is. Rövid szabadprogram után siklóval megyünk fel a Gubalówka-hegyre, ahonnan csodás panoráma nyílik az egész városra és a Magas-Tátrára.

Szállásunk Zakopane környékén, a hegyekben található, ahol fakultatív vacsorán vehetünk részt egyből az érkezés és a szobák elfoglalása után. 

2. NAP: DEBNOI FATEMPLOM, NEDEC, DUNAJECI TUTAJOZÁS

A reggelit követően először a Debnoi fatemplomhoz látogatunk el, majd Nedec városát keressük fel. A már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő várat kívülről csodáljuk meg. A későbbi korokban a magyar és lengyel főurak kedvelt kastélya volt, jelenleg viszont múzeum, szálloda, étterem és kávézó kap helyet a belsejében.

Ezután a szlovák-lengyel határon fekvő, festői szépségű Pieniny Nemzeti Parkban veszi kezdetét kirándulásunk legizgalmasabb része. Fából készült tutajokra szállunk, és kb. 2 óra alatt leereszkedünk a Dunajec folyón, ami Közép-Európa legnagyobb kanyonja. A vadregényes, mesés tájat csaknem hat kilométer hosszan csodálhatjuk - a természet érintetlen szépsége egyszerűen mindenkit magával ragad.

Felejthetetlen élményekkel telve, kellemesen elfáradva szállunk vissza ezután az autóbuszba, s megkezdjük hazautazásunkat. A kiindulási helyre a késő éjjeli órákban érkezünk vissza.

 

 

A szállásról

középkategóriás szállodában, kétágyas szobában. Egyágyas szoba felár ellenében lekérésre.

Az elhelyezésről

reggeli, félpanzió igényelhető (foglaláskor kérjük előre jelezzék)

Ajánlatkérés:

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással Szlovák-lengyel élmények

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

Árva vára térkép