Vissza az utazásokhoz

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással Szlovák-lengyel élmények

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással

Szeretnél olyan szabadságot átélni, melyet egykönnyen nem felejtesz? Kíváncsi vagy, milyen íze van a juhtúrós galuskának vagy a burgonyalángosnak, a lengyel sajtoknak, a szlovák sörnek, hogyan lehet evezni a fából készült tutajon, hogyan lehet felfedezni a  hegyvidék vadregényes szépségét! Gyere velünk, hogy ezt a kalandot személyesen is átéld!

Programok

1. nap:

Indulás reggel, utazás rövid pihenővel. Első megállóként a Szlovákiában található Árva várához érkezünk. A több magyar király tulajdonában álló erődítményt a hegyorom tetejére építették. Délután a Magas-Tátra lengyel oldalának fővárosa, Zakopane felé indulunk tovább. A hangulatos házak között sétálgatva lehetőségünk nyílik megkóstolni a különleges helyi sajtféleségeket. Szabadprogram, majd siklóval felmegyünk a Gubalówka hegyre (panoráma az egész városra és a Magas-Tátrára). Szállás Zakpone környékén a hegyekben. Fakultatív vacsora (fogaláskor jelezzék előre). 

2. nap:

Reggelit követően először a Debnoi fatemplomot nézzük meg kívülről, majd Nedec városát keressük fel, ahol már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és lengyel főurak kedvelt kastélya lett. Jelenleg a várban múzeum, szálloda, étterem és kávézó kap helyet. A városban érdemes sétálni egyet a tó melletti promenádon, vagy beülni valamelyik hangulatos étterembe.

Ezután kirándulásunk legizgalmasabb attrakciója veszi kezdetét a szlovák-lengyel határon fekvő festői Pieniny Nemzeti Parkban. Fából készült tutajokra szállunk, s leereszkedünk Közép-Európa legnagyobb kanyonján, a Dunajec folyón. A vadregényes, mesés táj magával ragad, amit kb. 6 km-en keresztül csodálhatunk. Felejthetetlen élményekkel telve, kellemesen elfáradva szállunk vissza az autóbuszba, s kezdjük meg hazautazásunkat. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!!

 

Utazás:

Felsőkategóriás autóbusszal

Elhelyezés:

középkategóriás szállodában, kétágyas szobában. Egyágyas szoba felár ellenében lekérésre.

Ellátás:

reggeli, félpanzió igényelhető

Ajánlatkérés:

Dunajeci tutajozás zakopanei kirándulással Szlovák-lengyel élmények

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

Árva vára térkép