Vissza az utazásokhoz

Krakkó, Zakopane és Wieliczka

Krakkó, Zakopane és Wieliczka Krakkó, Zakopane és Wieliczka

Krakkó, Zakopane és Wieliczka

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal.

Programok

1. nap: ELUTAZÁS LENGYELORSZÁGBA, ZAKOPANE, KRAKKÓ

Indulás a reggeli órákban a választott felszállási helyről, a megadott időpontban. Útközben megállunk Zakopaneban. A pár óra alatt, amit a kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. A késő délutáni órákban érkezünk Krakkóba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.  

2. nap: KRAKKÓ

Reggeli után ellátogatunk a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelhez, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Itt megtekinthetjük a híres koronázási templomot, melynek belsejében található Báthory István,valamint Nagy Lajos lányának, Hedvignek síremléke.

Délután során  megnézzük Rynek-t, Krakkó főterét, ahol a Posztóház és a Mária-templom is található.  Múzeumok, kávézók és éttermek, galériák tucatjai működnek a turisták és a helyiek nagy örömére. A negyed a fiatalok kedvenc helye, az éjszakai élet központja, Krakkó városának szerves és lüktető része, ám ezen túl sokkal fontosabb, hogy jelenléte örök mementóul szolgál az utókor számára. 

Este visszatérés a szállásra. 

3. nap: KRAKKÓ, WIELICZKA, HAZAUTAZÁS

Reggeli után a 900 éves múltra visszatekintő Wieliczka sóbányába megyünk, mely 1978 óta a Világörökség része. Koronás fők, politikusok, költők keresték fel ezt a világon egyedülálló - természetes és mesterséges úton egyaránt létrejött - labirintus rendszert.Kora délután hazaindulás Lengyelországból. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

 

A szállásról

Krakkóban, középkategóriás szállodában.

 

Az elhelyezésről

2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban

 

 

Az ellátásról

Reggeli, fakultatív vacsora

Ajánlatkérés:

Krakkó, Zakopane és Wieliczka Krakkó, Zakopane és Wieliczka

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram