Vissza az utazásokhoz

Prágai hosszú hétvége - Kozel sörgyár látogatással

Prágai hosszú hétvége - Kozel sörgyár látogatással

Prágai hosszú hétvége - Kozel sörgyár látogatással
Prága festői városának szépségét, egyszer mindenképpen meg kell tapasztalni, utána úgyis a rabjává válunk! Romantikus, eldugott utcák, gazdag kulturális és történelmi háttér, igazi cseh sörkülönlegességek és egy csipetnyi kulináris kaland fűszerezi Prágai csavargásunkat! Ez a receptje egy tökéletes hosszú hétvégének! Kóstoljunk bele az igazi prágai hangulatba!

 

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal.

 

Programok

Tapasztaljuk meg együtt Prága festői városának szépségét! Fedezzük fel, Prága romantikus, eldugott utcácskáit, gazdag kulturális és történelmi látnivalóit, kóstoljunk igazi cseh sörkülönlegességeket! Élvezzétek Prága egyedülálló hangulatát!

 
1. nap:
Indulás kora reggel, utazás  - rövid pihenőkkel - Csehországba. Érkezés kora délután Prágába. A délutánt az Óváros nevezetességeinek szenteljük. Sétánkat a Vencel téren kezdjük, majd a Lőportornyot és a Reprezentációs Házat nézzük meg. Az Óvárosi téren található a város egyik büszkesége, a középkori csillagászati óramű, az Orloj, az Óvárosi Városháza és Husz János szobra. Az óra minden egész órában apostolszobrokkal és harangjátékkal örvendezteti a járókelőket. A tér ékességeként itt áll a Tyn templom, amely aszimmetrikus homlokzatával adja a tér egységes képét. Miután közösen elsétáltunk a közeli Zsidónegyedbe, az est hátralévő részében megvásárolhatjuk a családnak szánt ajándékokat és élvezhetjük a helyi ételek és italok fenséges ízét. Délután elfoglaljuk a szállást.  


2. nap:
Reggeli után városnéző séta a prágai várban. Sétánkat a strahovi kolostornál kezdjük, majd elsétálunk a Lorettói Szűz Mária templomhoz, és a Cernín-palotához. Miután az Érseki és a Schwarzenberg Palota mellett elhaladtunk, eljutunk a gótikus Szent Vitus székesegyházhoz, amelynek a tornyából csodás kilátás nyílik a városra (a torony, ha valaki szeretne felmenni: 150 CZK/fő). Lehetőség nyílik a várnegyed felfedezésére. Közös sétánkat a Károly-hídnál zárjuk. Délután önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt, ahol a Szent Miklós templomra, a Wallenstein-palotára, az Olasz és Jan Neruda-ról elnevezett utcára hívnánk fel a figyelmet.

Este fakultatív, 3 fogásos sörvacsora egy hangulatos prágai étteremben.


3. nap:
Reggeli után szabadprogram, illetve fakultatív egy órás hajókázás a Moldván. Búcsút veszünk Prágától,elindulunk hazafelé. Megérkezünk Velké Popovice-be, ahol tovább fokozzuk az élvezeteket, s egy kóstolóval egybekötött, gyárlátogatást teszünk a Kozel sörgyárban (Belépő 170 CZK/fő).  Hazaérkezés a késő esti órákban.Fakultatív programok:

Fakultatív 1 órás hajókirándulás a Moldván: Egy órás hajókázás során élvezhetjük a kigyulladó fényekben pompázó prágai látnivalókat. Ára: 320 CZK / fő

Fakultatív sörvacsora egy tipikus cseh étteremben:  Az esti órákban részvétel egy hamisítatlan prágai sörvacsorán, hangulatos étteremben.  Ára: 580 CZK / fő

A fakultatív programokat az idegenvezetőnél  tudják befizetni CZK-ban. 

A programok sorrendje módosulhat! A változtatás jogát fenntartjuk!

 

A szállásról

középkategóriájú szállodában

Az elhelyezésről

2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. (1 és 3 ágyas szobák lekérésre.)

Az ellátásról

Félpanzió

Ajánlatkérés:

Prágai hosszú hétvége - Kozel sörgyár látogatással

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

Prága térkép