Vissza az utazásokhoz

Sörfesztivál Bécsben - Wiener Wiesn Fest

Sörfesztivál Bécsben - Wiener Wiesn Fest Sörfesztivál ősszel Bécsben

Sörfesztivál Bécsben - Wiener Wiesn Fest

Az utazásról

felsőkategóriás autóbusszal

Programok

KORA REGGEL: INDULÁS

TravelOrigo-s idegenvezetőnk kora reggel várja utasainkat a foglaláskor kiválasztott indulási helyen és időben. Útközben sok-sok érdekességeket oszt meg Ausztria és Bécs történelméről, legfőbb látnivalóiról és a bécsi sörfesztiválról.

Időnként rövid pihenőket iktatunk be, hogy mindenki kinyújtóztassa végtagjait és elegendő idő legyen a felfrissülésre.

DÉLELŐTT: VÁROSNÉZÉS

Miután megérkeztünk az osztrák fővárosba, idegenvezetőnk informatív buszos, majd gyalogos városnézést tart, amihez bárki kedve szerint csatlakozhat. Kívülről megtekintjük a Hofburgot, az Operaházat, a Parlamentet - az útvonalat úgy terveztük meg, hogy a nap további részében is mindenki könnyedén el tudjon igazodni.

A déli órákban autóbuszra szállunk és utunkat a Prater felé vesszük, hogy elmerüljünk a bécsi sörünnep forgatagában. A fesztiválon Ausztria minden tartománya képviselteti magát: a sátrakban a hagyományos osztrák konyha remekeit kóstolhatjuk, sramlizenét hallgathatunk, és kedvünkre válogathatunk a finom sörök kínálatából! Azok se aggódjanak, akik a bort részesítik előnyben, hiszen helyi borosgazdák kínálják nedűjüket, a gyermekek pedig kipróbálhatják a Prater vidámparki attrakcióit.

Az osztrák oktoberfesten minden adott a felhőtlen szórakozáshoz: három ünnepi sátorban, öt alpesi kunyhóban, valamint a fesztivál szabadtéri részén változatos programok várják a látogatókat minden korosztályból, több mint 700 órányi élő zenével. A zene élvezetéhez kötelező a megfelelő kulináris kiegészítés, amit az osztrák sörök és konyha szolgáltat, a bécsi szelettől a Brettljauseig (hidegtál, amely hagyományos paraszti ételekből kerül összeállításra), a jó hangulatot pedig még fokozza sok-sok drindl és lederhosen is. Ez a fajta népviselet fontos kiegészítője a kirándulásnak, hiszen az osztrákok (is) szeretnek külön felöltözködni erre az alkalomra.

Ha már a világ egyik első élményparkjában járunk, ne hagyjuk ki Bécs egyik századfordulós nevezetességét, az Óriáskereket sem! Nagyszerű kilátás nyílik 64,5 méteres magasságból Bécs városára és a színes fesztiválkavalkádra - bár ezt az élményt talán még a finom osztrák sörök elfogyasztása előtt ajánljuk.

Amennyiben úgy tartja kedve, hogy a fesztiválon kívül mást is megnézne Bécsből, természetesen lehetőség van egyénileg metróval bemenni a belvárosba, és felfedezni mindazt, ami a napba belefér.

KÉSŐ DÉLUTÁN: HAZAINDULÁS

Az késő délutáni órákban, 18:00 óra magasságában találkozunk a Práternél és együtt indulunk vissza Magyarországra. A késő esti órákban érkezünk haza.

Ajánlatkérés:

Sörfesztivál Bécsben - Wiener Wiesn Fest Sörfesztivál ősszel Bécsben

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

Bécs térkép