Vissza az utazásokhoz

Svájc - Torino - Lago Maggiore

Svájc - Torino - Lago Maggiore

Svájc - Torino - Lago Maggiore

utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
ellátás: svédasztalos reggeli
szállás: három és négycsillagos szállodák /standard szobák
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy  személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Svájc hivatalos fizetőeszköze: CHF

Felszállási lehetőségek:
  • 04:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 06:15 Székesfehérvár, M7 Shell kút
  • 06:45 M7 Balatonlellei pihenőhely
  • 07:45 Zalakomár, M7 INA kút

PROGRAM:

1. nap:

Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés a Bergamo mellett, Verdellinoban lévő négycsillagos szállodába az esti órákban.

2. nap Reggeli után Svájcba utazunk, ahol megtekintjük a Swiss Miniatúrát a Luganoi-tó partján, ahol megismerjük Svájcot kicsinyített építményeiben. Ezután az Alprose Csokoládégyárat látogatjuk meg, megízlelhetjük a svájci csokoládét, és természetesen vásárolhatunk is a híresen finom svájci csokoládékból. Programunk következő állomása Lugano városa, mely a hasonló nevű tó partján fekszik magas hegyek koszorújában. Siklóval felmehetünk egy 900 méteres csúcsra, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Dús mediterrán növényekkel teli parkokban pihenhetünk. Ezután Locarnot nézzük meg, sétálunk a helyi tó partján, majd folytatjuk utunkat. Este érkezünk meg a Lago Maggiore felett lévő premenoi, háromcsillagos szállodánkba, elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap Reggeli után Lago Maggiore festői vidékének felfedezésére indulunk. A Lago Maggiore Olaszország második legnagyobb tava, melynek 80%-a Olaszországban, 20%-a Svájcban található. Stresából áthajózunk a Borromei-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő, kb. 15 Eur), ahol megtekintjük a hercegi család pazar palotáját a hozzátartozó kerttel, melyet mindig az évszaknak megfelelő virágok díszítenek. A Pescatori-szigeten töltjük az ebédidőt, itt készítik a híres hal specialitást, a pesce persico-t. Délután Stresa elegáns villái között sétálgathatunk, szabadprogram keretében vásárolhatunk a szűk kis utcák boltjaiban, de kabinos felvonóval a Mottarone 1500 méteres csúcsára is felmehetünk. Este érkezünk vissza premenoi szállodánkba.

4.nap Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Piemonte fővárosába, Torinóba látogatunk, mely évszázadokon át a Savoyai család központja volt. Tereit az olasz királyi család szobrai uralják. Krisztus leplét nem láthatjuk, de a templomot, ahol őrzik, igen. Ezután láthatjuk a Palazzo Carignano aranyszobáit is. A Valentino parkban felépített sikátorokban a középkorban érezhetjük magunkat. Kívülről megtekintjük a Mole Antonelliana érdekes épületét is. Este érkezünk meg verdellinoi, négycsillagos szállodánkba.

5. nap Reggeli után hazaindulunk, rövid pihenőkkel folyamatosan utazunk hazáig. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre.
x
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 2-2 éj szállás három és négycsillagos szállodákban , svédasztalos reggeli, városnézések a program szerint, idegenforgalmi adó

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI! 
 
Társítás vállalása esetén felár nem fizetendő. (Társítás kétágyas szobákban) 

Tájékoztató belépőjegy költség a teljes programra:
Swiss Miniatúra, Sikló: 40 CHF
Borromei palota és kert, Mottarone felvonó: 36 EUR
Hajójegy Borromei-szigetekre: 15 Euro
Torino- Aranyszobák: 5 Euro
 

Ajánlatkérés:

Svájc - Torino - Lago Maggiore

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram