Vissza az utazásokhoz

Kis Velencei Regatta Túra! 3 nap / 1 éj szállással

Kis Velencei Regatta Túra! 3 nap / 1 éj szállással

Kis Velencei Regatta Túra! 3 nap / 1 éj szállással

Velence, a lagúnák városa mindenkinek a szívébe lopja magát, még azoknak is, akik nem először érkeznek ide. A gondolák, szűk csatornák, apró hidak hangulata semmivel sem összehasonlítható. Körutazásunk során elbűvölő természeti és ember alkotta csodákat tekintünk meg.  A postojnai cseppkőbarlangban egy kis képzelőerő segítségével mese tárul elénk, a cseppkőképződmények mesefigurákká válnak, manók és óriások formájában.

 

Velence városa olyan, mellyel nem lehet betelni, nem lehet megunni. Hiába jártunk ott már egyszer, tízszer, vagy akár százszor is, amikor újra megpillantjuk Velencét, biztosak lehetünk benne, hogy sok-sok meglepetést tartogat számunkra: ilyen alkalom a Velencei regatta is. A korabeli kosztümökbe öltözött velencei előkelőségek színpompás hajós parádéját követi a híres gondolaverseny.

Programok

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban, a kiválasztott indulásnak megfelelő helyszínen és időpontban. Útközben látogatást teszünk Postojna csodálatos cseppkőbarlangjában, ami méltán tette világhírűvé e kicsiny települést. A barlang mélyére kisvasúttal megyünk, ahol bepillantást nyerhetünk a barlang lélegzetelállító szépségű hatalmas csarnokaiba.

Alig 10 kilométerre a Postojna barlangrendszertől áll egy világszerte is jól ismert mesebeli Predjamai Barlangvár, melyet valamikor 13.században építettek. A festői szépségű várat a Forbes a világ 10 leglenyűgözőbb vára közé választotta. Meredeken a sziklafalba épített kastély mint egy 500 méter magas szakadék szélén helyezkedik el mélyen a sziklába vésve, ezzel csodálatos és sosem látott látványt nyújtva az ide látogatók számára (Fotók és selfik készítése erősen ajánlott) 

Továbbutazás a hotelig, a szállás elfoglalása az esti órákban. Fakultatív vacsora igényelhető, kérjük előre jelezzék.  

2. nap: A reggeli után a busszal behajtunk a kikötőbe Punta Sabbioniban, majd behajózunk Velencébe. Mindenki szabadon használhatja fel az idejét, illetve részt vehet az ingyenes városnézésen.  (A városnézés alkalmával megnézzük a Ponte dei Sospiri-t (Sóhajok hídja), a Dózse Palotát, a Szent Márk teret, a Ponte di Rialto-t.)

Megcsodálhatja a Canal Grande-n felvonuló színpompás csónakokat, gondolákat.

Választható fakultatív programjaink: 

- Gondolázás (nem csak szerelmeseknek!)

- Szigettúra  A közelben található Murano, Burano szigetek sok látnivalót kínálnak. A színes házak között sétálva felfedezhetjük a csipkeverésről híres Burano szigetét, majd Murano-n bepillantást nyerhetünk a tradicionális üvegfújó mesterség rejtelmeibe. A szigettúra programunkon a lagúnákon hajózva idegenvezetőnktől sok hasznos és érdekes információt kapunk az elmúlt évszázadokról, a velenceiek életéről és történelméről.

Este visszahajózunk a buszhoz, majd megkezdjük utunkat haza Magyarországra. 

3. nap Hazaérkezés a kora reggeli órákban.

 

Utazás:
Felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:
Középkategóriás szállás, 2 ágyas szobában.

(*Felár ellenében egyágyas elhelyezésre is van lehetőség)

Ellátás:
Reggeli, vacsora igényelhető.

Ajánlatkérés:

Kis Velencei Regatta Túra! 3 nap / 1 éj szállással

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet:

Időjárás

Instagram

Velence térkép