Vissza az utazásokhoz

Advent Bécsben - Albertina

Advent Bécsben - Albertina Michelangelo ill.Picasso kiállítás - Városnézés - Karácsonyi vásár

Advent Bécsben - Albertina

Az Albertina a legnagyobb Habsburg lakópalota, amely ma számos állandó és időszakos kiállítás helyszíne. Az Albertina Múzeumba zárt csoportok részére biztosítunk szervezett vezetést.

A legnagyobb Habsburg lakópalota, az Albertina a Hofburg déli csücskén trónol, Bécs utolsó bástyafalainak egyikén.

"Monet-től Picasso-ig" címmel találhatjuk meg az Albertina állandó kiállítását, mely a modernizmus időszakának gazdagságát öleli fel: ez a kiállítás elsősorban a Batliner gyűjteményből jött létre. Ez a kiállítás az impresszionizmus, a fauvizmus, a német expresszionizmus, a Bauhaus, az orosz avantgarde és Picasso munkából ad válogatást.

Az adventi időszakban a következő időszaki kiállítás látható:

I. Miksa császár (1459-1519) és a Dürer korszak művészete

I. Miksa császárt a 19. század óta az „Utolsó lovag“-ként emlegetik, jóllehet a lovagság európai reneszánszának kezdetén állt, mely pompás lovagi tornákon és páncélokban mutatkozott meg. A kiállítás sok egyéb témakörön kívül a Miksa időszak művészetének ezen ragyogó aspektusát is bemutatja.

Ide tartoznak Albrecht Dürer munkái, valamint Albrecht Altdorfer és műhelyének különleges Diadalmenete, mely a kiállítás középpontjában áll majd. Az Albertinában az eredetileg 109 darab nagyméretű pergamenlapból, melyek színpompás lovasokat, pompás kocsikat és zsoldosokat ábrázolnak, fennmaradt a 49. számútól a 109. számú lapig. Ezek frízként összeállítva több mint 54 méter hosszúságot adnak ki.

Emellett a világszerte egyedülálló mű mellett további fontos, a császár megbízásából készült munkák, mint pl. a monumentális Diadalkapu fametszet, valamint a Theuerdank, Weißkunig és Freydal című könyvprojektek is kiállításra kerülnek.

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal. Felszereltség: légkondícionálás, állítható-bővíthető ülések. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy téli időszakban a fagyveszély miatt buszainkon nem üzemel a büfé és a WC.

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva az utazási iroda által. Az ezzel kapcsolatos kéréseknek az iroda igyekszik eleget tenni, de azok teljesítésére garanciát nem tud vállalni. Az elkészült ülésrendek indulás előtt kb. 48 órával lesznek elérhetőek a www.adventbecsben.hu/ulesrend weboldalunkon.

Indulási helyek és időpontok:

Budapestről: Találkozó: 05:40-kor a XIV. ker Fogarasi úti TESCO parkolóban, indulás 06:00 órakor. (Várható visszaérkezés:kb.22:00 órakor)

Útközbeni felszállási lehetőségek:

Budapesti indulásnál:

Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

  1. Budapest, Sasadi úti BKV megálló (Profi áruház)
  2. M1-es, Tata, 64-es km-nél levő Remeteségi pihenő.
  3. M1-es, Győr, 119-es km-nél levő Arrabona pihenő
  4. M1-es, Mosonmagyarórvár, 162-es km-nél levő Mosoni pihenő.

Zárt csoportoknak bármely más napon, és vidéki kiállással is indítunk utakat!

A VÁROSI BELÉPŐ+GÁZOLAJFELÁRAT (5€/fő )AZ IDEGENVEZETŐ FELSZÁLLÁSKOR SZEDI BE!


Zárt csoportoknak bármely napon, és vidéki kiállással is indítunk utakat!

Programok

- Kora reggeli indulás
- Albertina - időszakos kiállítások megtekintése + a Habsburg termek
- Kb. másfél órás gyalogos városnézés Bécs belvárosában
- Délután szabadidő a belvárosban, karácsonyi vásár
- Este indulás vissza Magyarországra

Ajánlatkérés:

Advent Bécsben - Albertina Michelangelo ill.Picasso kiállítás - Városnézés - Karácsonyi vásár

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: