Vissza az utazásokhoz

Isztria hullámain

Isztria hullámain

Isztria hullámain

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal

 

Programok

1. nap
Indulás a kora reggeli órákban. Rijeka felett megnézzük a romantikus fekvésű Trsat várat és a Csodatévő Szűzanya templomát, mely Horvátország egyik legfontosabb búcsújáró helye. Majd lemegyünk Rijeka óvárosába, ahol rövid sétánk során lépten-nyomon magyar emlékekbe ütközünk! Kora este rövid szabadidő a Monarchia korát idéző Opatija-ban. Fürdési lehetőség. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

2. nap
Délelőtt városnézés Pulában, ahol a római idők emlékeivel ismerkedünk meg: közel 2000 éves amfiteátrum, diadalív, városkapuk, mozaik, fórum és még sok más érdekesség. Délután Tito Marshall kedvenc nyári pihenőhelyére hajókázunk, a Brioni szigetekre, ami a horvátok nemzeti parkja. Láthatunk teknőst, delfint is, sok kaland vár ránk!

3. nap
Belső isztriai kirándulás, a rejtett szépségek nyomában. Motovun: a kúp alakú hegy tetejére csavarodott városka, ahol kettős falak védték a velenceiek uralmát. A falak, bástyák, kapuk alatt manapság művészek és turisták seregei járnak. Ősszel a szarvasgomba vadászok bázisa: a híres afrodiziákum egyik lelőhelye a környék. Beram: Pula és Porec után, a félsziget 3. legfontosabb látnivalójával büszkélkedhet a parányi falucska. Temetőkápolnája falain XV. Sz. végén festett képes biblia olvasható. Leghíresebb a Haláltánc freskó. Pazin várából szökött meg – Verne szerint – Sándor Mátyás! Porec a horvát világörökségek egyikével, az Euphrasius bazilikával, melynek mozaikja Velence és Ravenna kincseivel vetekszik. A kis városkában számos római, román, gótikus emléket találunk ma is. Fényképszünet a Limszki fjordnál, majd késő délután rövid városnézés Rovinj-ban, melyről azt mondják: a horvát tengerpart legbájosabb, legszebb fekvésű városkája.

4. nap
Utolsó napunk. Horvátország egyik legszebb látványossága következik, a Plitvicei-tavak! Az egyedülálló módon kialakult természeti képződmény magával ragadja az embert: a sűrű erdőkkel és hegyekkel övezett kéklő tavak és a vízpermetet szitáló, zúgó vízesések, különleges atmoszférát teremtenek.

Program sorrendje változhat!

A szállásról

2-3*os szállodában

Az ellátásról

reggeli, igény esetén vacsora

Ajánlatkérés:

Isztria hullámain

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: