Vissza az utazásokhoz

Salzkammergut-Berchtesgaden

Salzkammergut-Berchtesgaden

Salzkammergut-Berchtesgaden

Az utazásról

Felsőkategóriás busszal.

Programok

1. nap: Gmunden - Bad Ischl - Hallstatt

Indulás a megadott időpontnak megfelelően. Utazás pihenővel. A salzkammerguti tóvidéket a Traunsee-nél érjük el, első programunk Gmunden. A tó partján épült gyönyörű városkába invitáljuk Önöket. A település legvonzóbb látványossága az elsőként már 909-ben is említett, tóra épült Orth kastély. Utunk során érintjük Bad Ischlt. Itt felkereshetik a nyári rezidenciaként szolgáló híres Kaiser Villát, melyet Ferenc József és Sissi kapott nászajándékba Zsófia főhercegnőtől, majd a belvárosban megkóstolhatják a neves Zauner Cukrászda csábító süteményeit. Ezt követően Ausztria egyik legszebb kisvárosát, a meredek hegyoldalba épült Hallstatt-ot mutatjuk be, mely az UNESCO világörökség része (sóbánya nélkül: tó, vízesés, csonttemető, séta a hangulatos főutcán). Már a első napon élményekkel telve továbbutazunk a Salzburg környéki szállásunkra, fakultatív vacsora.

2.nap: Salzburg - Hellbrunn - Werfen

Reggeli után fél napos városnézés a gazdag múltjára méltán büszke, gyönyörű barokk Salzburgban (UNESCO világörökség része). Megmutatjuk Önöknek a világhírű Mozart város legismertebb látnivalóit (Mirabell park, óváros, Mozart lakó- és szülőháza, Hohensalzburg erődítmény a siklóval, Püspöki Rezidencia, Dóm, St. Peter Katakombák, tartományi gyűjtemény, Salzburg barokkmúzeum…). Szabadidőnk során egy kávézó vagy cukrászda teraszán üldögélve kávét, süteményt vagy fagylaltot kóstolgatva élhetjük át Mozart városának hangulatát. Délután felkeressük a hellbrunni kastély parkját. A késő reneszánsz nyári kastély kiterjedt parkjának látványa a világszerte egyedülálló vízijátékok titokzatos, misztikus grottáival, a víz ereje mozgatta figurákkal, csalafinta szökőkutacskákkal felüdülést nyújt. A nap zárásaként látogatást teszünk a kb. 15 perces sétával, majd Európa legmeredekebb kabinos felvonójával elérhető, 1.664 m-es magasságban fekvő werfeni jégbarlangban (Eisriesenwelt), mely a világ legnagyobb ilyen képződménye (meleg öltözék, kesztyű, túracipő ajánlott!). Este visszatérünk a szállásunkra, fakultatív vacsora.

3.nap: Berchtesgaden - Herrenchiemsee

Reggeli után kezdetét veszi egész napos bajoroszági kiruccanásunk. Elsőként a festői Königsee felett magasodó Berchtesgadenben fogjuk meglátogatni Hitler egykori Sasfészkét. A magashegyi üdülő a második világháború időszakában csak kivételezett személyek számára volt megközelíthető. Ez most sem könnyű: a buszunkról át kell szállni helyi buszokra, majd az utolsó métereket lifttel fogjuk megtenni.
Továbbutazunk a Chiemsee-hez. Prien-ből indul hajónk II. Lajos király mesevilágába. A Chiemsee legnagyobb szigetén található Herrenschiemsee kastélyt II. Lajos király a híres versailles-i kastély mintájára építette. Tükörterme nagyobb, mint francia változata  és a XIV. Lajos használatára készített hálószobát maga Lajos jobbnak vélte az eredetitől. Óriási érték és pompa látható, festett falak, faragott bútorok, tágas termek és rengeteg arany. Francia mintára kialakított park is tartozik hozzá, ahol szabadprogram keretében sétálhatunk egyet vagy lovaskocsival fedezhetjük fel a szigetet. Visszatérünk Salzburg környéki szállásunkra, fakultatív vacsora.

4.nap: St.Gilgen - St.Wolfgang

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat. A mai napon ismét látogatást teszünk a salzkammerguti tóvidéken. St.Gilgenbe érkezve hajóra szállunk, kellemes hajókázás után kikötünk St.Wolfgangban. Itt egy nagyszerű lehetőségünk lesz arra, hogy lezárjuk ezt a szép utazást: fogaskerekűvel kirándulást tehetünk az 1785 méteres Schafberg tetejére. A hegytetőn lévő kilátó 360 fokos panorámát nyújt az Alpok bájos csodaszép kék tavaira (Attersee, Mondsee, Wolfgangsee) és hegyeire. A kirándulást igénybe nem vevők a bájos tóparti városkában sétálhatnak, beülhetnek ebédelni, kávézni.
Ezt követően hazaindulás, utazás pihenővel, visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A szállásról

Középkategóriájú, Salzburg környéki panzióban.

Az elhelyezésről

Kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Az ellátásról

Reggeli, igény esetén félpanzió

Ajánlatkérés:

Salzkammergut-Berchtesgaden

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: