Vissza az utazásokhoz

IBA 2015 látogatás

IBA 2015 látogatás

IBA 2015 látogatás

Az utazásról

Felsőkategóriás 49 fős autóbusszal
- klíma
- kihangosítás
- audio-dvd berendezések
- állítható-bővíthető ülések

Programok

1. nap: Melk-Salzburg (586 km)

Indulás a megadott indulási helyszínről a megadott időpontban.
Útközben megállunk a szép Duna-parti városban, Melkben. Rövid sétát teszünk az apátság falai alatt, a belvárosban, majd felsétálunk az apátság épületéhez, ahol helyi vezetőnk segítségével megtekintjük a mesés melki apátság múzeumszobáit, templomát, végül belső udvarát. Továbbutazunk, majd délután Salzburgban egy helyi kellemes étteremben megebédelünk. Ezt követően csoportkísérő idegenvezetőnk kalauzolásával bejárjuk Salzburg óvárosát. E város adott otthont a kifinomult Mozartnak és a megtörhetetlen von Trapp családnak. Ma a világ minden tájáról sereglenek ide a látogatók a fényűző pompa és bensőségesség sajátos keveréke miatt. A csoportkísérő a városban megmutatja a főbb nevezetességeket (Residenzplatz: Hercegségi Palota, Harangjáték, Ferences templom, Székesegyház, Mozart szülőháza). Fakultatív program: egyénileg 15 perces sétával vagy siklóval néhány perc alatt felmegyünk a várost őrző várhoz (Festung Hohensalzburg), amit nem csak a gyönyörű panoráma, de a belső hercegi termek, a vártömlöc és a kínzókamra miatt is ajánlatos felkeresni (a vár belépője nincs az árban). Az esti órákban továbbutazunk a Salzburg környéki szálláshelyre. Megvacsorázunk, majd elfoglaljuk a szobáinkat.

2. nap: München (IBA 2015)
(247 km)

Reggeli után elutazunk busszal Münchenbe. Megtekintjük gyalogosan a belvárost, a Marien-platz környékét.  A Marienplatzot Oroszlán Henrik alakíttatta München központjává, és máig ez a város szíve. Számos látnivalót találunk a környéken, a sétálóutcákon haladva pedig az utcai mutatványosok műsorában is gyönyörködhetünk. A Marienplatzot az Új Városháza uralja, előtte pedig az 1638-ban emelt arany Szűz Mária szobor és a 19. századi Fischbrunnen áll. Egy régi hagyomány szerint hamvazószerdán a polgármester és a tanácsos itt mossák meg a pénztárcájukat, hogy a városi kincstár egész évben tele legyen. Az Új Városházát (Neues Rathaus) 1867 és 1908 között emelték, tetején a város szimbóluma, a Münchener Kindl (müncheni gyerek). 11-kor, délben és májustól októberig 17-kor is megszólal a torony híres Glockenspielje, órajátékkal és táncoló bábukkal. A München legnépszerűbb sétáló utcája a tér nyugati részénél kezdődik és a Karlsplatzig terjed. A közelben tekinthetjük meg az óváros legmagasabb pontján álló Peterskirche-t, München legismertebb szimbólumát a Frauenkirche-t és itt található a Viktualienmarkt is.
Megebédelünk egy autentikus müncheni étteremben.
A délutáni órákban ellátogatunk az IBA 2015 vásárra. Az IBA már 1949 óta a szakmai találkozóhelye cukrászoknak, pékeknek. Ez a vezető szakvásár több mint 70.000 látogatót vonz több mint 160 országból. Az IBA-n a legsikeresebb, a leginnovatívabb és a legnagyobb cégek mutatják be a legújabb trendeket, információkat – a sütéstől a csomagolásig.
A vásár megtekintése után elutazunk szálláshelyünkre, amely München és Neuschwanstein között fekszik kb. félúton. Vacsora.

3.nap: Neuschwanstein - Füssen - Linderhof (296 km)

Reggelit követően kezdetét veszi Dél-Bajorország felfedezése. Délelőtt ellátogatunk a minden képeslapról visszaköszönő, lenyűgöző látványt adó Neuschwanstein-i kastélyhoz. A bajorországi kastély a 19. században épült. A Németország déli részén található épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette múzsája, Richard Wagner tiszteletére. Habár a fényképezés és a videofelvételek készítése nem engedélyezett a kastélyon belül, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete, valamint egyike az ország leglátogatottabb turista-célpontjainak. Továbbutazunk Füssenbe. Az Allgäu-i Alpok lábánál fekvő Füssent csodálatos hegycsúcsok, dombok és számos tó keretezi, a bámulatos szépségű környék pedig ideális kiindulópont a közeli királyi kastélyok felkereséséhez. A Kelet-Allgäu régió kristálytiszta folyóival és tavaival, valamint gyönyörű erdőivel és váraival egyedülálló természeti kincsnek számít, gyógyfürdőinek köszönhetően pedig pihenés céljából is tökéletes. A "lüktető szív" - így lehetne leginkább jellemezni Füssen óvárosát - középkori sikátorai, nyeregtetős házai, a barokk templomok és a régi városfal sokat elárul a több mint 700 éves település múltjáról. Rövid városnézés és szabadidő a városban, majd megebédelünk. Délután II.Lajos legkisebb, egyetlen befejezett kastélyát, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épített neorokokó kastély épületét tekintjük meg Linderhofban. A lenyűgöző kastélybelső, a tükörterem, a Vénusz-barlang, a barokk és olasz reneszánsz stílusú gyönyörű park megtekintése lesz a program.
Visszautazunk a Salzburg környéki szálláshelyünkre, ahol megvacsorázunk.

4. nap: Berchtesgaden (598 km)

Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket. Ma délelőtti programunk Berchtesgadenben, Hitler egykori hírhedt Sasfészkének a meglátogatása lesz. A látogatás során átszállunk helyi kisbuszokba, majd végül lifttel közelítjük meg a festői magaslaton felépített "búvóhelyet", ahol helyi idegenvezető vezeti körbe a csoportunkat.
Megebédelünk egy városi hangulatos étteremben.
Hazaindulunk, utazás pihenőkkel, majd visszaérkezünk a kiindulási helyre a késő esti órákban.
(Igény esetén Berchtesgaden felcserélhető Bad Ischl megtekintésével, amely az árat nem befolyásolja.)

A programok sorrendje változhat. A változás jogát fenntartjuk!

A szállásról

1-3.éj Salzburg környéki muskátlis, középkategóriájú panzióban
2.éj Allgau régióban, középkategóriájú hotelben

Az elhelyezésről

2 ágyas szobákban

Az ellátásról

Teljes panzió

Ajánlatkérés:

IBA 2015 látogatás

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: