Vissza az utazásokhoz

Szlovénia csodás tájain

Szlovénia csodás tájain

Szlovénia csodás tájain

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal.

Programok

1. nap: Indulás reggel, majd utazás rövid pihenőkkel. Első programunkként Ptuj városát keressük fel. Ptuj Szlovénia legrégebbi városa, legfontosabb látnivalója a vár, mely a XV.sz-ban rövid ideig Mátyás uralma alá tartozott. A nap zárásaként sétálunk egy kicsit Ljubljanában, majd a szállás elfoglalása.

2. nap: A mai napra célszerű egy kényelmes, nem csúszós talpú sportcipőben jönni, mert túrázni fogunk egy kicsit, lélegzetelállító szépségű helyeken. Délelőtt Bledbe utazunk (hajókázás a bledi tó közepén fekvő kis szigetre, ahol megtekintjük a templomot, majd lehetőség lesz a híres bledi krémes megkóstolására). Felkeressük a Vintgar-szurdokot, mely Szlovénia legnépszerűbb természeti látványossága: a szorosban a Radovna folyó vágtat, majd a 16 m-es Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot. Bohinj-ban kirándulást teszünk Szlovénia legmélyebb és legnagyobb természetes tavához. A Vogelra egész évben üzemelő kabinos felvonó visz fel. Visszatérünk a szállásra.

3. nap: Délelőtti programunk a predjamai vár, s utána a postojnai cseppkőbarlang megtekintése lesz. A lélegzetelállító szépségű barlangba élvezetes kisvonatozással fogunk bejutni, majd a barlang belső részeit gyalogosan, helyi vezetőkkel, kiépített útvonalon fogjuk megtekinteni. Délután a kicsi, ám annál szebb szlovén tengerparton folytatjuk utunkat. Szabadprogram és jó idő esetén, fürdési lehetőség az ismert üdülőhelyen, Portoroz-ban. A nap zárásaként Pirant, a szlovén tengerpart gyöngyszemét fogjuk megtekinteni egy rövid séta keretében.

4. nap: Elhagyjuk a szállást, s elindulunk hazafelé. A reggeli órákban ismerkedünk a hangulatos tengerparti városkával, Izola-val. Útközben megtekintjük a középkori várkastélyt Skofja Loka-n. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A szállásról

Középkategóriás panzióban, szállodában (1-2.éj Kranj környékén, 3.éj a szlovén tengerparton)

Az elhelyezésről

2 ágyas fürdőszobás szobákban (1 és 3 ágyas szobák lekérésre).

Az ellátásról

Reggeli.

Ajánlatkérés:

Szlovénia csodás tájain

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: