Vissza az utazásokhoz

Karintiai panoráma

Karintiai panoráma

Karintiai panoráma

Az utazásról

Felsőkategóriás busszal

Programok

1. nap: Klagenfurt - Minimundus

Indulás a megadott helyszínről a megadott indulási időben. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Karintia fővárosába, Klagenfurtba a késő délelőtti órákban. Városnézés: óváros, Dóm, főtér, városháza, majd látogatást teszünk a világhírű miniatűr világba, a Minimundus-ba, ahol a világ közel 200 híres épületét helyezték el kicsinyítve. A szállás elfoglalása Klagenfurt környékén.

2. nap: Wörthi-tó - Maria Wörth - Pyramidenkogel - Velden

Reggelit követően mai programunk a Wörthi-tó lesz. A 17 kilométer hosszú Wörthi-tó partját kedves alpesi fogadók és elegáns szállodák tarkítják. A tó vize – habár 85-86 méter mély – nagy mélysége ellenére is felmelegszik, és nyáron eléri akár a 27 °C-ot is. Mindehhez társul a mediterrán jellegű mikroklíma, amelynek köszönhetően a Wörthi-tó felkapott fürdőparadicsom. Az osztrákok csak Riviéraként emlegetik a környéket, ami nem túlzás, ha a pálmafákkal övezett sétálóutcákra, a bódító illatú, buja virágoskertekre vagy a nyüzsgő kávézókra gondolunk. Igazi mediterrán hangulatba csöppen az, aki itt piheni ki fáradalmait vagy itt próbál feltöltődni. Felkeressük az idilli fekvésű kis falut, Maria Wörthöt. Itt található a híres plébániatemplom, amelynek barokk oltárán látható az a Szűz Mária-szobor, amelyet Karintia legszebben kimunkált gótikus faragványai között tartanak számon.
A meghökkentő alakú Pyramidenkogel egy 851 méterrel a tengerszint feletti magasságú kilátó a Wörthi-tó déli partján, Maria Wörth felett. Az 54 méter magas, háromszintes kilátó tetejére lifttel juthatunk fel, a kilátóig pedig kacskaringós szerpentin vezet. A magasból – jó időben – egész Karintiát beláthatjuk. A lélegzetelállító körpanorámát, a lenyűgöző hegyóriásokat, a smaragdzölden csillogó víztükröt érdemes megörökíteni.
A délután hátralévő részében hajókirándulást teszünk a Wörthi-tavon Maria Wörth és Velden között. Veldenben kikötve megtekintjük a nagyvilági üdülővendégek paradicsomaként számontartott városkát (kaszinó, reneszámsz kastély). Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

3. nap: Hochosterwitz - Wolfsberg

Reggeli után elhagyjuk a szállást. Hazafelé úton utolsóelőtti állomásunk a történelem kincseskamrája, Hochosterwitz vára. A sziklakúpon álló várat, ellenség soha nem tudta bevenni. Zárszóként látogatást teszünk Wolfsbergben, ahol az 1700- as évek hangulatát idéző óvárosban teszünk felejthetetlen sétát. Továbbutazunk, majd hazaérkezünk a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A szállásról

Középkategóriájú hotelben Klagenfurt környékén

Az elhelyezésről

Kétágyas, fürdőszobás szobákban

Az ellátásról

Reggeli (vacsora igényelhető)

Ajánlatkérés:

Karintiai panoráma

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: