Vissza az utazásokhoz

Müncheni sörfesztivál, Oktoberfest

Müncheni sörfesztivál, Oktoberfest

Müncheni sörfesztivál, Oktoberfest

Az utazásról

felsőkategóriás autóbusszal

Programok

1. nap:
Indulás kora reggel Budapestről, '56-osok teréről (Műcsarnok mögötti parkoló, Indulás: 06:00, találkozó 20 perccel az indulás előtt),). Folyamatos utazás rövid pihenővel Salzburgig. E város adott otthont a kifinomult Mozartnak és a megtörhetetlen von Trapp családnak. Ma a világ minden tájáról sereglenek ide a látogatók a fényűző pompa és bensőségesség sajátos keveréke miatt. A csoportkísérő a városban megmutatja a főbb nevezetességeket (Residenzplatz: Hercegségi Palota, Harangjáték, Ferences templom, Székesegyház, Mozart szülőháza), majd 15 perces sétával vagy siklóval néhány perc alatt felmegyünk a várost őrző várhoz (Festung Hohensalzburg), amit nem csak a gyönyörű panoráma, de a belső hercegi termek, a vártömlöc és a kínzókamra miatt is ajánlatos felkeresni. A városban kb. 4 órát tölt a csoport. Majd az esti órákban továbbutazunk a szálláshelyre (Salzburg környékén). Vacsorázási lehetőség előzetes megrendelés esetén, a szálláshelyen.

2. nap:
Reggeli után utazunk busszal Münchenbe, a Theresien-wiese-hez. Itt rendezik minden évben a híres sörfesztivált. Részvétel a fesztiváli forgatagban, szabadidő. Találkozás az autóbusznál este 22 órakor, indulás a szálláshelyre. A vacsorát érdemes a városban fogyasztani. A nap során fakultatív programlehetőség: miután beérkezünk Münchenbe, az autóbusz továbbmegy Hohenschwangau-ba, ahol a minden képeslapról visszaköszönő, lenyűgöző látványt adó Neuschwanstein-i kastélyt nézzük meg. A bajorországi kastély a 19. században épült. A Németország déli részén, található épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette múzsája, Richard Wagner tiszteletére. Habár a fényképezés és a videofelvételek készítése nem engedélyezett a kastélyon belül, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete, valamint egyike az ország leglátogatottabb turista-célpontjainak. Kb. 15 órakor indulunk Münchenbe, ahol a kora esti óráktól még részt vehetünk a sörfesztiválon. Indulás busszal a Salzburg környéki szálláshelyre 22 órakor.

3. nap:
Reggeli után busszal utazunk Münchenbe. A város nyugati oldalán a városhatárhoz közeledve kapott helyet a Nymphenburg kastély. Érdemes a Hubertus-kút felől gyalogosan megközelíteni, a másfél kilométer hosszú Schlosskanal partján. A XVIII. századi, 700 méter széles (!) épület Németország egyik legimpozánsabb barokk kastélya. A tavakkal díszített parkban további három kastély áll, a rokokó Amalienburg, a Fürdőpalota és a nyolcszögletű teaház, a Pagoda-kastély. A belváros felé haladva szemügyre vehetjük az Olympia-parkot. A kora délutáni órákban érkezünk a belvárosba, szabadprogram. Indulás Budapestre 16 óra körül, érkezés várhatóan 23 óra körül.

A programok sorrendje változhat. A változás jogát fenntartjuk!

A szállásról

Salzburg környékén vendégszerető, muskátlis panzióban.

Az elhelyezésről

2 ágyas szobákban

Az ellátásról

büféreggeli

Ajánlatkérés:

Müncheni sörfesztivál, Oktoberfest

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: