Vissza az utazásokhoz

Szlovénia ősszel

Szlovénia ősszel

Szlovénia ősszel

Az utazásról

Felsőkategóriás autóbusszal.

Programok

1. nap: Ptuj - Celje

Indulás a megadott időpontban a megadott helyszínről. Elsőként Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvárosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Átbuszozunk Celjébe: bejárjuk a Cilleiek ősi várát, csodás kilátással a Száva felső folyására, s azt övező hegyekre. Elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora.

2.nap: Skocjan - Koper - Ljubljana

Reggeli után felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Skocjani barlangot. A másfél órás túra a barlang rendkívül látványos részein halad keresztül. A kiépített turistaút sok helyen a folyó fölött 50 méterrel, sziklafalba vágott ösvényeken vezet. Ezt követően is­mer­ke­dés a szlovén tengerpart fővárosával, Koperrel. A mediterrán hangulatú óvárosban sok szép palota található. A főtér a város elsőszámú látnivalója, az itt álló szé­kes­egy­ház harangtornyából páratlan kilátás nyílik. Folytatjuk utunkat Ljubljanába. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. sz-i épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásárlásra is idő.
Visszautazunk a szállásra, fakultatív vacsora.

3.nap: Bohinj - Bled - Skofja Loka

Reggelit követően a szlovén hegyvidék felé vesszük az irányt. A Bohinji-tó látványa is varázslatos. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Ezt követi a Savica vízesés megtekintése. A parkolóból kellemes és kiépített sétaút vezet fel a belépőjegy megváltása után a Száva vízesésére kiváló betekintést nyújtó, fedett kilátópontig. A napunkat a Szlovénia jelképének tartott bledi-tó megtekintésével folytatjuk. A várból esik a legszebb rátekintés, így mi is innen gyönyörködünk a tóban, majd megkóstoljuk a tipkus bledi krémest. A napunkat egy bájos, középkori hangulatú kisvárosban zárjuk, Skofja Lokában.  A városban hol omladozó, hol példásan felújított, csodálatos homlokzattal és virágokkal díszített ablakokkal ékes régi épületek szépségét csodálhatjuk meg. A hangulatos főtér felett egy nagyon szép állapotban megmaradt várkastélyt találunk.
Visszautazunk a szállásunkra, fakultatív vacsora.

4. nap: Maribor


Elhagyjuk a szállást, s elindulunk hazafelé. Mariborba érkezve elkezdjük városnéző sétánkat. Az első nagy épülettömb a Szt. Alajos templom. A bazilika után megtekintjük a folyópartot és a történelmi belvárost, az egyetemi negyeddel. A történelmi belvárosba érve a Városháza óratornya magasodik ki a házak közül. A híd a Főtérre vezet. A túloldalon a Narodni Dom (kultúrpalota) tornya látszik, majd alacsonyabban a Zsidótorony, mögötte pedig a Víztorony teteje emelkedik ki. Maribor szűk utcácskáin, hangulatos terein, óvárosában mindenképp megéri elidőzni egy kicsit. Sétánk során útba ejtjük a régi zsinagógát (Sinagoga), a Zsidó- és Vízi-Tornyot (Židovski Stolp, Vlodni Stolp), valamint a Bíró-tornyot (Sodni Stolp), amely a régi városfal sarkán állt. Kellemes perceket tölthetünk a Városi parkban (Mestni park), és meglepő látvány a Piramida a várrommal. Mindenképp érdemes megnézni a hivatalosan is a város természeti és kulturális örökségének részét képező Öreg szőlőtőkét is (Stara Trta - Vojašniška ulica 8.). A szőlőtőke metszése és szüretelése minden évben népünnepély!
Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A szállásról

Középkategóriás szállodában, Kranj környékén

Az elhelyezésről

2 ágyas fürdőszobás szobákban (1 és 3 ágyas szobák lekérésre).

Az ellátásról

Reggeli (vacsora felár ellenében)

Ajánlatkérés:

Szlovénia ősszel

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: