Vissza a programokhoz

Egész napos kirándulás Makaóba ebéddel

Egész napos kirándulás Makaóba ebéddel

Egész napos kirándulás Makaóba ebéddel

Makaó Kína különleges közigazgatási területe az ország délkeleti partjainál. Területe egy átlagos budapesti kerületéhez mérhető, lakossága viszont egész Budapest népességének közel harmadát teszi ki; a Föld második legsűrűbben lakott területe (Monaco után).

A kínai országegyesítés újabb lépéseként 1999. december 20. óta ismét Kína gyakorolja a szuverenitást a volt portugál gyarmat Makaó felett. Visszakerülése az anyaországhoz formálisan is a gyarmatosítás korszakának végét jelenti Ázsiában. Lakossága több mint 520 ezer, ennek 97%-a kínai, a többi portugál és vegyes házasságból származó eurázsiai (Macanese).

Figyelemre méltó Makaó történelmi múltja, a portugál és kínai kultúra együttélése, amely az épületektől a konyháig megfigyelhető.

A program során megtekintjük Makaó legfőbb nevezetességeit, a legkésőbb kínai temető és a Kínában fellelhető legrégebbi templom, majd a Szent Pál székesegyház és a Guia-erőd megtekintése.

Típusa

Egyéb természeti érték, Egyházi építészet, Kirándulás, Városnézés

Úticél:

Kína, Makaó

Ajánlott életkorok

mindenkinek, kivéve baba (0-2 év) és ovis (3-6 év)

Ajánlatkérés:

Egész napos kirándulás Makaóba ebéddel

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: