Vissza az utazásokhoz

Minden út Rómába vezet, néhány megállóval

Minden út Rómába vezet, néhány megállóval

Minden út Rómába vezet, néhány megállóval

Az utazásról

felsőkategóriás autóbusszal

Programok

1. nap: Velence

Indulás a kora reggeli órákban. Útközben 4 óránként kényelmes pihenőt tartunk. Érkezés délutáni órákban Jesoloba, ahol a szállásunk lesz. Szabadidő vagy fakultatív kirándulás a lagúnák városába, Velencébe Séta a San Marco kerületben: San Zaccaria templom - Szt. Márk tér és nevezetességei: Szt. Márk bazilika, Dózse palota - Rialto - Frari templom.  Szerelmeseknek ajánljuk a gondolázást, ínyenceknek pedig a pezsgő hangulatú pizzériákat. Este visszahajózunk, majd éjszaka a szálláson.

2. nap: Padova-Orvietó

Utazunk Róma irányába, útközben megálló Szent Antal városában, Padovában. Belvárosi séta a legfontosabb látnivalókkal (Prato della Valle, Bazilika, Egyetem, Pedrocchi kávéház, Piazza delle Erbe e Frutta), majd továbbutazunk Umbria tartomány festői kisvárosába. A hangulatos, tufasziklára épült Orvietóban megtekintjük a gyönyörű gótikus Dómot, majd rövid szabadidő után továbbutazás Róma felé. Róma környéki szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.

3. nap: Róma

Róma városa még annak is felfedezés, aki már volt a történelmi kövek között: Trevi kút - amelybe ha pénzérmét dobnak, garantált a visszatérés!!, Spanyol lépcső, Pantheon, Piazza Navona, Victor Emanuel emlékmű, Parlament, Miniszteri Palota.  A nap végén visszatérünka  szállásunkra.

4. nap. Róma

Egész napos program helyi idegenvezető vezetésével. Kirándulás az Ókori Rómában: először a Róma jelképévé vált Colosseumot, a híres gladiátor viadalok színhelyét ismerjük meg. Majd a Forum Romanumot, mely az ókor Róma romjait őrzi. 
Délután látogatást teszünk a Vatikánban. Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeum a Michelangelo híres freskójával a Sixtus-kápolnában, valamint több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is - egyéni megtekintéssel. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, melyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is.
Este vissza a szállásra.

5. nap: Róma vagy Tivoli
Reggeli utána szállás elhagyása, majd félnapos szabadprogram és vásárlási lehetőség.
Fakultatív buszos kirándulás: Tivoliba utazunk. Két ne­ve­zetes­sé­ge is része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. Először Hadriánus római császár palo­ta­együt­te­sének monu­men­tális romjait nézzük meg (gyönyörű medi­terrán környezet), majd a Villa d'Este követ­kezik, melynek parkját a híres szökő­ku­takkal Itália legszebb rene­szánsz kert­jének tartják. A kirándulás ára: 5.000.-Ft/fő (min. 20 fő esetén indul).
Késő délután elbúcsúzunk Rómától, Lazio tartománytól s utunk Firenze felé vezet. Este a szállás elfoglalása Montecatini Termeben.

6. nap: Firenze

Reggeli után utazás Firenzébe, a sok gyönyörű látnivalót kínáló városba. Firenze a reneszánsz szülőhelye, Dante és Michelangelo városa. A várost villamossal közelítjük meg.
Városnézés: Dóm, Ponte Vicchio, Palazzo Vecchio, Santa Croce, Pitti palota. Majd hazautazás Budapestre, rövid pihenőkkel, késő esti-éjszakai érkezéssel.


A szállásról

középkategóriájú szállodákban

 

Az elhelyezésről

  • 1 éj szállás Jesoloban vagy környékén
  • 3 éj szállás Róma környékén (választásnak megfelelően)
  • 1 éj szállás Montecatiniban vagy környékén

Az ellátásról

reggeli, felár ellenében félpanzió

Ajánlatkérés:

Minden út Rómába vezet, néhány megállóval

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: