Vissza a programokhoz

Hongkong : Lantau-sziget

Hongkong : Lantau-sziget

Hongkong : Lantau-sziget

Lantau, Hongkong legnagyobb és kivételes ökológiai értékeket képviselő szigete a Gyöngy-folyó torkolatánál, 15 hektáron terül el.

A szigetből jelentős hányadot birtokol két nemzeti park, amelyek területe összesen akkora, mint egész Hongkong. Igaz, itt a világváros másfél, egyesek szerint három millió lakosához képest alig 50 ezren laknak. Ezek a szerencsés emberek kivételes környezetben, hegyek, völgyek, homokos partok, érintetlen erdei ösvények és titokzatos vízesések közelében élhetnek. A világtól távolinak tűnő szigeten a hetvenes években több mint 150 kolostor működött, mára összesen egy maradt. Ám a hongkongiak emlékezetében Lantau mégis úgy maradt meg, mint az imádkozók szigete.

Lantau szigetére az ún. Lantau Linken, egy közúti és vasúti összeköttetést egyaránt biztosító, modern autópályán jutunk el. Lantau felé haladva egy rövid fotószünet erejéig megállunk a gigantikus Tsing-Ma hídon a híd két pillére között 1377 méter a fesztávolság , hogy kilátópontján utasaink gyönyörködhessenek a szemük elé táruló panorámában: remek kilátás nyílik innen Hongkong legforgalmasabb hajózható csatornáira.

Utunk során érintjük az egzotikus Cheng Sha strandot és a Dél-Lantau kapjujának számító Tung Chung kisvárost. Ez a település nemrégiben még egy halászfalu volt, ma azonban már felhőkarcolók uralják a tájat.

A kirándulás a Po Lin kolostor megtekintésével folytatódik.
Lantau egyetlen megmaradt kolostora, az 1907-ben alapított Po Lin kolostor ősi buddhista templom, melyet 1907-ben alapítottak. A Po Lin kínai nyelven azt jelenti: ékes lótusz ez a virág a buddhista vallás emblémája. A kolostortemplom 1924-ben kapta a Po Lin nevet, és 1927-ben került sor az épület hivatalos felavatására. A ma kb. 100 szerzetesnek és apácának otthont adó, 520 méter tengerszint feletti magasságban lévő kolostor egyszerű, szerény templomnak számított az 1960-as évek végéig. Ma legfőbb nevezetessége a Tian Tan, a világ legnagyobb szabadtéri ülő bronz Buddha szobra, amely 1993-ban készült el és vált a publikum számára hozzáférhetővé. A 268 lépcsőfokon megközelíthető, 34 méter magas, 202 darab bronzlapocskából kirakott, lótusz trónon ülő szobor 250 tonnát nyom. Odafentről szép kilátás nyílik a szomszédos Főnix-hegy csúcsára, de szép időben akár Makaóig is el lehet látni.

A kolostor és a Buddha szobor megtekintését követően a lantaui kirándulás egy kb. 20 - 25 perces élménytúrával folytatódik utasaink a világ egyik leglátványosabb drótkötélpályás felvonójával ereszkednek le a sziget tetejéről az alsó végállomást jelentő Tung Chung városba.

A felső végállomás, Ngong Ping hegyi falu tradicionális teaházzal, vásárlási, étkezési és szolid szórakozási lehetőségekkel ajándékozza meg a turistákat. A 2006-ban épült, hat kilométer hosszú felvonó a sziget dimbes-dombos tájai felett halad, lenyűgöző kilátás nyújtva Hongkongra, a Dél-kínai tengerre és magára a szigetre. A Tung Chungban csoportunk új autóbuszra száll, és visszaindul a kikötőbe.
A kirándulás kb. 14:00 órakor kezdődik. Visszaérkezés a hajóra kb. 18:00-kor.

Típusa

Egyéb természeti érték, Kirándulás, Műemlék, Városnézés

Úticélok:

Kína, Lantau => Hongkong

Ajánlott életkor

Ajánlatkérés:

Hongkong : Lantau-sziget

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: