Vissza a programokhoz

Városnézés Szingapúrban

Városnézés Szingapúrban

Városnézés Szingapúrban

E kirándulás lehetőséget nyújt arra, hogy alaposan megismerkedjünk Szingapúrral és e nyüzsgő, eleven metropolisz számos arcával.


A szingapúri városnézés az ún. közigazgatási negyedben kezdődik, elhajtunk a Padang, a Cricket Club, a történelmi Parlament, a legfelsőbb bíróság és a Városháza mellett.

Ezt követően a Merlion Parkot nézzük meg, ahol egyebek közt megcsodálhatjuk a Marina-öbölre nyíló kilátást, és fényképezkedhetünk a Szingapúr szimbólumának tekintett, oroszlánfejű és haltestű mitológiai lényt ábrázoló Merlion szoborral.

Meglátogatjuk Szingapúr legrégibb buddhista templomát, a Thian Hock Keng-templomot, majd folytatjuk utunkat a kínai negyed felé. Útközben megállunk egy helyi kézműves központnál, ahol lehetőségünk nyílik közelről megfigyelni, miként készülnek az itteni kézműves termékek. Felkeressük a mintegy 60000 orchideával büszkélkedő Nemzeti Orchidea Kertet a számtalan kertből álló Szingapúri Botanikus Kertben. A park 52 hektáron terül el, és egy intakt trópusi erdő mellett egyebek közt például rózsa- és páfránykerttel, a világ legnagyobb orchideagyűjteményével, továbbá érdekes sivatagi növényekkel büszkélkedhet. Több ezer növényfaj található itt, köztük egészen ritkák is.

Utolsóként Szingapúr híres botanikus kertjét, a trópusi sziget gazdag parkjainak ezen egyikét keressük fel, hogy megcsodáljuk kincseit. A park 52 hektáron terül el, és egy intakt trópusi erdő mellett egyebek közt például rózsa- és páfránykerttel, a világ legnagyobb orchideagyűjteményével, továbbá érdekes sivatagi növényekkel büszkélkedhet. Több ezer növényfaj található itt, köztük egészen ritkák is. Végül a füstölőktől és friss fűszerektől illatozó Little India negyedben, a város modern, nyüzsgő övezeteire cseppet sem hasonlító szerény városrészben sétálgatunk.

Mielőtt visszatérünk a hajóra, lesz alkalom körülnézni és vásárolgatni a kikötőben található hatalmas bevásárlóközpontban.

Kényelmes lábbeli és laza, sportos öltözet viselete javasolt.

Típusa

Egyéb természeti érték, Egyházi építészet, Érdemes megnézni, Kirándulás, Műemlék, Városnézés, Világi építészet

Úticélok:

Kína, Szingapúr => Padang => Cricket Club

Ajánlott életkor

Ajánlatkérés:

Városnézés Szingapúrban

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: