Vissza a programokhoz

Városnézés Manilában

Városnézés Manilában

Városnézés Manilában

E kirándulás részben utazás a múltba, mivel középpontjában a régi Manila kincsei -nek a felfedezése áll.

Az első helyi látványosság, melyet felkeresünk, a történelmi Rizal Park, ahol az ország nemzeti hősének, Jose Rizalnak a maradványai nyugszanak.

A park és a Rizal-emlékmű megtekintését követően belépünk Manila ódon városfalakkal körülvett óvárosába, a spanyol gyarmati időszakban épült Intramurosba, ahol először is megnézzük a Santiago-erődöt, mely a mindenkori spanyol, amerikai és japán gyarmatosítók főhadiszállásául szolgált egészen 1945-ös bukásukig, majd ellátogatunk az ország legrégibb épületébe, az 1571-ben épült San Agustin-templomba.

Útvonalunk a továbbiakban érinti a Manila-házat (Casa Manila), egy XIX. századi, időközben újjáépített kúriát; a manilai székesegyházat; a különböző helyi keményfából, mindenekelőtt gyalult kókuszfa-deszkákból épült Coconut-palotát (innen ered a név is: Kókusz-palota), amelyet Marcos elnök felesége rendelt II. János Pál számára rezidenciaként az 1981-es pápai látogatás alkalmára; s a Fülöp-szigeteki Kulturális Központot.

Ezután magunk mögött hagyjuk Manila városát és körülnézünk Makatiban, a Milliomos sor -nak is nevezett, rohamosan fejlődő üzleti és lakónegyedben, ahol Manila előkelősége, politikusok és gazdag üzletemberek élnek.

Végezetül ellátogatunk az Amerikai temetőbe, amely az USA határain kívül a legnagyobb és legszebb amerikai emlékhely.

Típusa

Egyéb természeti érték, Érdemes megnézni, Kirándulás, Műemlék, Nemzeti park, Városnézés

Úticélok:

Kína, Manila => Rizal => San Agustin

Ajánlott életkor

Ajánlatkérés:

Városnézés Manilában

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: