Vissza a programokhoz

Bandar Seri Begawan: Brunei és a cölöpfalu

Bandar Seri Begawan: Brunei és a cölöpfalu

Bandar Seri Begawan: Brunei  és a cölöpfalu

A kikötőből kb. 45 perces autóbuszút után érjük el Bandar Seri Begawant, a Brunei Szultánság egzotikus fővárosát, amely számos izgalmas látnivalót tartogat.

Először vezetett túra keretében megismerkedünk a brunei múzeummal, majd busszal továbbhaladunk a mólóhoz, ahol helyi csónakokba szállunk és ellátogatunk az igazi kuriózumnak számító Kampung Ayerbe, mely nem más, mint a világ legnagyobb maláj cölöpfaluja. A főváros részeként számon tartott Kampung Ayer a Brunei folyóra épült cölöpökön álló lakóházak, piacok, mecsetek, iskolák, egészségügyi- és közintézmények több évszázados hálózata, amely mintegy 500 méterre nyúlik ki a tengerbe.Látogatásunk során egészen közelről bepillanthatunk e furcsa vízi világ és lakói életébe. Vendéglátónk házában helyi frissítőt szolgálnak fel, majd továbbindulunk egy helyi étterembe, ahol megebédelünk.

Ezt követünk ellátogatunk a szultánság kincseit bemutató Royal Regalia Múzeumba, az Aili Saifuddien-mecsethez, a királyi palotához (a bejárathoz), valamint a szultánság legnagyobb és legszebb mecsetjéhez, a közel-keleti látogatókat is lenyűgöző Jame Asr Hassanil Bolkiah-mecsethez. A mecseteknél lehetőség nyílik fényképezésre.

Délután 3 órakor érkezünk utolsó állomásunkhoz, a Sumbanseh Mulia vásárcentrumba, ahol helyi kézműves termékeket vásárolhatunk, mielőtt visszatérünk a kikötőbe.

A részvételt nem javasoljuk azoknak az utasoknak, akiknek mozgásproblémájuk van vagy hajlamosak a tengeribetegségre. A vallást tiszteletben tartandó, szent vagy kegyeleti helyek csak megfelelő öltözetben látogathatók. Kampong Ayerbe, a Jame Asr Hassanil Bolkiah-mecsetbe és a Royal Regalia Múzeumba csak cipő nélkül lehet belépni. Vallási ünnep esetén a mecsetet csak kívülről tekinthetjük meg. Táskát vagy fényképezőgépet tilos bevinni a múzeumba, mindent kint kell hagyni az értékmegőrzőben. A program étkezést is tartalmaz (ebéd egy helyi étteremben).

Típusa

Egyéb természeti érték, Egyházi építészet, Érdemes megnézni, Kirándulás, Műemlék, Városnézés, Világi építészet

Úticélok:

Kína, Bandar Seri Begawan => Kampung Ayer

Ajánlott életkor

Ajánlatkérés:

Bandar Seri Begawan: Brunei és a cölöpfalu

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: