Vissza a programokhoz

Sanya : Betel Nut Park és a Nantian hőforrások

Sanya : Betel Nut Park és a Nantian hőforrások

Sanya : Betel Nut Park és a Nantian hőforrások

Hogy igazán felfedezhessük a Hainan-szigetet, mindenekelőtt megismerkedünk a helyi li és miao népcsoport kisebbségi kultúrájával, aztán kipróbáljuk a bambusz-táncot a Betelnut Parkban.

Rövid szendvics-szünetet követően ellátogatunk Nantianba, hogy felfrissüljünk a helyi gyógyforrás vizében.


Hainan első lakói a több ezer éves múltra visszatekintő li népcsoport tagjai közül kerültek ki. A li nép sajátos kultúrát mondhat magának, melyet különleges esküvői szertartások, ünnepek és fesztiválok, sajátos időszámításon alapuló naptár, színes brokátok és a bambusz-tánc tesz egyedivé. A kunyhók, amelyekben laknak, úgy néznek ki, mint a felfordított csónakok, és nyáron kellemesen hűsek, télen pedig melegek. A miao nép eredete a chiyou törzsre nyúlik vissza, mely 400 esztendeje telepedett meg Hainanon.

A Betel Nut Parkban a lik fantasztikus fesztiválján vehetnek részt a látogatók.


Ezt követően ellátogatunk a nantiani gyógyforráshoz, melynek vize különböző gyógyhatású ásványokat tartalmaz, köztük is elsősorban szilikátot, fluort és radont. Ha az ember a gyógyforrásba lép és mozdulatlan marad, a halak odamennek hozzá, és elkezdik puszilgatni a bőrét. Ezzel egyfelől megszabadítják őt a stressztől, másfelől leszedegetik az elhalt bőrsejteket. Ők az ún. puszit adó halak. Ezt az egyedi élményt, a gyógyforrás halai kínálta sajátos masszázsterápiát igazán nem szabad kihagyni!
Kényelmes lábbeli és könnyű, kényelmes ruha viselete ajánlott, továbbá tanácsos napkalap, napszemüveg viselete is. Szúnyogriasztó krémet célszerű vinni erre a túrára.

Nem ajánljuk a részvételt azoknak a vendégeknek, akiknek mozgásproblémáik vannak. Napkalapot, napszemüveget és palackozott vizet célszerű vinni a túrára. A program során szendvicset és üdítőt kínálunk utasainknak.

Típusa

Egyéb természeti érték, Érdemes megnézni, Kirándulás, Műemlék, Tájvédelmi körzet

Úticélok:

Kína, Hainan-sziget => Nantian => Betel Nut

Ajánlott életkor

Ajánlatkérés:

Sanya : Betel Nut Park és a Nantian hőforrások

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: