Vissza a programokhoz

Dózse Plota meglátogatása

Dózse Plota meglátogatása

Dózse Plota meglátogatása

A Dózse-palota (előfordul Doge-palota alakban is, olaszul helyesen Palazzo Ducale) az egykori Velencei Köztársaság fejének, a dózsének palotája, Velence egyik legismertebb műemléke, a gótikus világi építészet egyik velencei remeke. A Szent Márk-székesegyház mellett, a Libreriával szemben fekszik a Piazzettán.

A Dózse-palotát (Palazzo Ducale) és a börtönt (Prigione) összekötve a Rio di Palazzo csatorna felett ível át 8 méter hosszan a Sóhajok hídja (olaszul Ponte dei Sospiri) Velence egyik leghíresebb hídja. A palota Magistrato alle Leggi terméből vezet az út a híd irányába. A Ponte della Paglia nevű kis hídról – amint azt a mellékelt kép is mutatja – remek kilátás nyílik a Sóhajok hídjára.

A belépés előtt idegenvezetőnk ismerteti a főbb látnivalókat, belépve azonban hivatalosan nem szabad idegenvezetni. Az irodánk által előre leszervezett csoportos bejelentés és az idegenvezető segítsége nagymértékben meggyorsítja utasaink bejutását a Dózse-palotába, elkerülve ezzel az akár több óráig (!) tartó sorban állást.

Típusa

Általános, Érdemes megnézni, Műemlék, Történelmi, helytörténeti

Úticél:

Olaszország, Velence

Ajánlott életkorok

mindenkinek

Ajánlatkérés:

Dózse Plota meglátogatása

Név:

Email:

Ide ne írj semmit:

Telefon:

Dátum:

Az utazás tervezett időpontja.

Létszám:

Előrelátható utazólétszám.

Amennyiben további utazások és programok is felkeltették érdeklődésed, esetleg összekötnél közülök párat, nyugodtan írd bele az üzenetedbe.

Üzenet: